Acasă Cultura De Valentine’s Day se iese de mână la film. Programul la Victoria

De Valentine’s Day se iese de mână la film. Programul la Victoria

DISTRIBUIȚI

E iarăşi luni, dar nu orice luni. E începutul unei săptămâni de sărbătoare! Mai sunt patru zile până la weekendul care deschide un an de neuitat în orașul nostru. Și, în același timp, e o săptămână sub semnul dragostei. V-am pregătit așadar un program special, din dragoste pentru film, pentru Timișoara și pentru voi.

Știm, de Valentine’s Day se iese de mână la film. Din păcate, anul acesta 14 februarie cade marțea, când cinematograful nostru e închis. Dar în 15 februarie compensăm cu un cadou pentru cei cu adevărat îndrăgostiți de filmele maestrului corean Park Chan-wook. OLDBOY, capodopera sa care împlinește 20 de ani, revine pe ecranele din România în întâmpinarea noului său film, DECIZIA DE A PLECA. Dacă achiziționezi simultan biletele pentru cele două proiecții de miercuri, plătești mai puțin și poți câștiga un poster cu OLDBOY.

Joi, e zi de Oscar. Haideți să vedeți ce film iubiți mai mult dintre cele două care au adunat cele mai multe nominalizări la râvnitele trofee de peste ocean: ORICE, ORIUNDE, ORICÂND sau SPIRITELE DIN INISHERIN.

Vineri, începe programul special din deschiderea Timișoara 2023, ocazie cu care ne apropiem prin film de celelalte două Capitale Europene ale Culturii din acest an: Elefsina și Veszprém. #VinoLaVictoria să vezi comedia dramatică grecească MERE, care vorbește despre identitate dintr-o perspectivă suprarealistă, și comedia maghiară ZANOX, o încercare nebunească de a călători în timp, consumând rachiuri dubioase și un medicament experimental. Előd Bálint, actorul din rolul principal, va fi cu noi în sală după proiecție, pentru a ne da mai multe detalii despre cum a decurs experimentul.

Sâmbătă după-amiaza, luăm o mică pauză de la filme și îți propunem o doză de UMOR CU ACCENT MOLDOVENESC. Asociația Inițiativa din Timișoara aduce pe scena de la Victoria prima trupă de stand-up comedy din Republica Moldova: Standupovka.

Sâmbătă și duminică, filmul ne aduce împreună cu cinefilii din toată Europa. Vino să vezi gratuit cele cinci filme finaliste ale Premiului Publicului LUX 2023: TRIUNGHIUL TRISTEȚII, APROAPE, ALCARRÀS, BURNING DAYS și WILL-O’-THE-WISP. După vizionare, fii și tu parte din juriul Premiului LUX și arată-ți iubirea pentru cinematografia europeană evaluând filmele online, împreună cu spectatori din toate țările Uniunii Europene.

Celor mici le propunem să se bucure în familie de două animații europene, prezentate în premieră la Victoria, sâmbătă și duminică, imediat după prânz, alături de MANOU – drepneaua care se crede pescăruș și PIL – copila de pe străzi care salvează un întreg regat deghizată în prințesă.

 

Comentarii

comentarii