Acasă Actualitate Delicii orientale cum nu s-au mai văzut în Banat – la Festivalul...

Delicii orientale cum nu s-au mai văzut în Banat – la Festivalul turcesc caritabil din Timișoara

500
DISTRIBUIȚI

Gozlem cu carne și brânză, suberek cu carne și ceapă (5 lei), Lule kebap cu carne de vită (18 lei), Șiș kebap cu carne de berbecuț cu ceapă și varză (18 lei) sau Icli kofte din bulgur și carne tocată cu satârul și asezonată cu nuci și condimente – acestea au fost câteva dintre bunătățile cu care timișorenii au putut și mai pot să se delecteze la Festivalul turcesc 2019 Timișoara.

Aici pofticioșii mai au la dispoziție Pui kebap, Shaorma cu carne de vită, pui sau berbecuț, Su boregi, Etli borek, Lahmacun cu carne tocată de vită (15 lei) sau Zeytinyagli sarma cu frunze din viță de vie cu orez și condimente gătite în ulei de măsline.

Inedita manifestare este la prima ediție și are loc, în Parcul Rozelor din Timișoara, în perioada 26-28 iulie, între orele 10.00-22.00.

Participanții au avut parte și de multe surprize.

Pe scena festivalului au ținut și țin spectacole vestita fanfară militară otomană, cu dansul plin de spiritualitate al dervișilor rotitori,

De asemenea, au loc spectacole de muzică și dansuri tradiționale.

Prin acest festival organizatorii și-au propus să promoveze cultura turcă prin ceea ce este specific ei: ospitalitatea turcească, arta veche, folclorul și, foarte important, arta gastronomică.

Manifestarea are loc cu implicarea voluntarilor ce provin din diferite categorii sociale: profesori, elevi, femei casnice și oameni de afaceri.

Și trebuie să amintim că întregul profit realizat cu ocazia acestui mare eveniment va fi direcționat către sponsorizarea activităților umanitare.

Comentarii

comentarii