Acasă Actualitate Despăgubiri pentru terenurile pe care se va construi noul sens giratoriu de...

Despăgubiri pentru terenurile pe care se va construi noul sens giratoriu de la bifurcația spre Sânandrei, de pe DN 69

DISTRIBUIȚI

Consilierii județeni vor avea de aprobat o hotărâre prin care se stabilește valoarea despăgubirilor pentru terenuri, care trebuie efectuate pentru realizarea unui nou sens giratoriu la intersecția  DJ692A cu DN69, adică bifurcația spre comuna Sânandrei.

Consiliul Județean Timiș a aprobat în 2023 o hotărâre care stabilește indicatorii tehnico-economici pentru obiectivul de investiție publică “Amenajarea intersecției DJ692A cu DN69 (Sânandrei)“.  Amenajarea intersecției DJ692A cu DN69 (Sânandrei) presupune un necesar de terenuri care nu fac parte din domeniul public al județului și care trebuie dobândite prin expropriere. Pentru aceasta, suma necesară nu este deloc una neglijabilă. Astfel , printr-un proiect de hotărâre supus plenului CJT se stabilește ”aprobarea ca justă despăgubire pentru imobilele proprietate privată situate pe amplasamentul lucrării de utilitate publică, suma globală de 9.592,91 lei, compusă din sumele individuale aferente despăgubirii”.

Conform indicatorilor tehnico-economici adoptați în 2023, valoarea investiției pentru noul sens giratoriu este de 3,4 milioane de lei, din care 2,8 milioane de lei lucrări de construcții, sume cu TVA. Durata de execuție estimată pentru investiție este de șase luni.

Suprafața totală care ar urma să fie expropriată este de 2814 metri pătrați. Lista terenurilor care vor fi expropriate include șase poziții, dintre care patru aparțin aceleiași societăți, Agroandrei SRL Timișoara. Pe listă mai apar West Studio SRL și Romfe – Agro SRL, cea din urmă având și cea mai mare suprafață care ar urma să fie despăgubită, cu 1098 de metri pătrați.

 

Comentarii

comentarii