Acasă Economic Directorii generali ai aeroporturilor membre ale Asociației Aeroporturilor din România s-au întâlnit...

Directorii generali ai aeroporturilor membre ale Asociației Aeroporturilor din România s-au întâlnit la Brașov

DISTRIBUIȚI

Directorii generali ai aeroporturilor din România s-au întâlnit astăzi, 02 februarie 2023, într-o ședință de lucru organizată la Aeroportul Brașov. La întâlnire au participat și reprezentanți ai Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, ai Ministerului Energiei, ai companiilor care își desfășoară activitatea în domeniul aviației civile și ai instituțiilor de stat cu atribuții în transportul aerian (ROMATSA, Autoritatea Aeronautică Civilă Română, Autoritatea de Investigații pentru Siguranța Aviației Civile).

Pe agenda întâlnirii s-au regăsit subiecte ca: implementarea strategiilor de dezvoltare a aeroporturilor din România, absorbția de fonduri europene, modificarea Ordinului de Ministru privind tarifele aeroportuare și colaborarea cu companiile aeriene în vederea dezvoltării rețelelor de rute ale aeroporturilor. De asemenea, au fost abordate aspecte legate de problemele operaționale, de siguranță și de securitate din domeniul aviației.

Cei prezenți la întâlnire au analizat traficul aerian înregistrat în anul 2022, când peste 21 de milioane de pasageri au tranzitat aeroporturile din România, și au prezentat estimări referitoare la traficul de pasageri, de marfă și mișcări aeronave ce se așteaptă a fi înregistrat în anul 2023.

David Ciceo, Președintele Asociației Aeroporturilor din România, a sintetizat: “Ne așteptăm ca în 2023 pe aeroporturile din România să înregistrăm un număr de pasageri mai  mare decât cel din 2019, dar în același timp suntem conștienți că aeroporturile se confruntă cu provocări multiple, de la efectele războiului dintre Rusia și Ucraina la creșterea prețului la energie, creșterea tarifelor biletelor de avion sau competiția crescută între aeroporturi”.

Înainte de începerea discuțiilor, participanții la întâlnirea organizată de Asociația Aeroporturilor din România au efectuat o vizită în Aeroportul Internațional Brașov, care va deveni operațional la data de 15.06.2023 (în măsura în care graficul lucrărilor asumat de instituțiile abilitate va fi respectat).

“Ne onorează faptul că în acest an găzduim, chiar la sediul Aeroportului Internaţional Braşov-Ghimbav, prima zi a şedinţei directorilor generali ai aeroporturilor membre ale Asociației Aeroporturilor din România. Astfel, putem spune că cel mai nou şi mai modern aeroport din România – dacă luăm în calcul tehnologia de dirijare a traficului prin intermediul turnului remote pe care o implementăm în premieră naţională, îşi face oficial «intrarea» în rândul aeroporturilor din ţara noastră, cu atât mai mult cu cât suntem în linie dreaptă în ceea ce priveşte funcţionalizarea obiectivului nostru”, a declarat Adrian Veștea, Președintele Consiliului Județean Brașov.

Comentarii

comentarii