Acasă Actualitate Directorul Direcţiei Agricole recomandă cumpărarea mieilor de la stână

Directorul Direcţiei Agricole recomandă cumpărarea mieilor de la stână

376
DISTRIBUIȚI

„În aceste condiţii cei care se deplasează acolo vor constata că vor cumpăra acest produs cu 20-30 la sută mai ieftin”, spune Tiberiu Lelescu

A început goana după miel deja de câteva zile. Mieii sunt prezenţi în pieţe iar oamenii caută varianta cea mai ieftină pentru a avea şi de acest Paște pe masă carne de miel. Tiberiu Lelescu (PDL), directorul Direcţiei Agricole din Timiş recomandă ca oamenii să cumpere mieii de la stână. „Această săptămână este una cu comerţul cel mai intens. Se desfac cele mai multe mărfuri iar cumpărătorii nu ezită să cumpere cam orice. Pentru consum cel mai cumpărat este mielul iar pentru companie este iepurele. Preţurile la carnea de miel în acest an sunt puţin peste ceea ce noi am constatat în anii trecuţi. Aş dori ca aceşti consumatori să meargă la stânele din jurul Timişoarei să-şi cumpere carnea de miel. Stâne de la Sânandrei, Cerneteaz, Moşniţa Nouă, Giarmata, Fibiş şi în alte locuri. În aceste condiţii cei care se deplasează acolo vor constata că vor cumpăra acest produs cu 20-30 la sută mai ieftin”, spune Tiberiu Lelescu.

„Cred că e mai sigur să cumpăraţi un miel viu care-l vedeţi sănătos”

Ce na facem însă cu examenul sanitar asupra acestor miei? Lelescu spune că mai uşor îţi dai seama cât e de sănătos mielul dacă-l vezi viu zburdând prin ţarc decât ca şi o halcă de carne. „Cred că e mai sigur să cumpăraţi un miel viu care-l vedeţi sănătos decât să mergeţi în piaţă unde nu au toţi documente de însoţire. Mieii vii de la stână sunt mai convenabili în ceea ce priveşte preţul. Nu este recomandabil să-l sacrificaţi la stână. Totdeauna am sacrificat aceşti miei acasă şi nu am avut probleme –un animal bolnav se vede dacă este bolnav dacă-i viu”, spune Lelescu.

„Mieii care sunt până la 10 kilograme au cantitatea de colesterol mai mare decât cei peste 10 kilograme”

Lelescu spune că la mieii peste 10 kilograme colesterolul e mai mic decât la cei sub această greutate. „Mieii care sunt până la 10 kilograme au cantitatea de colesterol mai mare decât cei peste 10 kilograme., Recomand ca mieii peste 10 kilograme să fie preferaţi. După ouă mielul este cel care are cantitatea cea mai mare de colesterol. Iedul are mai puţin colesterol decât carnea de miel. Ar putea să cumpere o jumătate de miel de 14-15 kilograme dacă nu vor atât de multă carne de miel”, recomandă Lelescu.

Comentarii

comentarii