Acasă Politica Disputa mesh-urilor s-a mutat în consiliul judeţean

Disputa mesh-urilor s-a mutat în consiliul judeţean

566
DISTRIBUIȚI

alt

În ultimele zile, campania electorală a fost tulburată de un mesh apărut în Piaţa Mărăşti, pe care scria mare: “Ciuhandu şi Ostaficiuc îl susţin pe Traian Băsescu”. Primarul Gheorghe Ciuhandu spune că i se foloseşte în mod ilegal numele (deoarece primarul Gheorghe Ciuhandu nu îl susţine pe Traian Băsescu), în timp ce reprezentanţii PD-L Timiş spun că este vorba despre Ovidiu Ciuhandu – preşedintele PD-L Timişoara şi consilier local. În şedinţa de plen de luni, 30 noiembrie, consilierul judeţean PNŢCD Dorin Hehn a citit o declaraţie prin care atenţiona asupra folosirii unor mijloace incorecte de campanie ilegală. 

“Evenimentele de campanie ridică întrebarea dacă se mai poate colabora”

“Suntem în ultima săptămână de campanie. Nu am fi reacţionat dacă în utilizarea unor mijloace incorecte de campanie ilegală nu ar fi fost implicat preşedintele Consiliului Judeţean Timiş. Transformarea unui eveniment sportiv într-un eveniment de campanie electorală. Ne referim la meciul de fotbal Poli – Dinamo. Un alt procedeu imoral şi ilegal este afişarea de mesh-uri în diferite puncte din oraş, cu textul «Ciuhandu şi Ostaficiuc îl susţin pe Traian Băsescu». Acest fapt afectează grav imaginea primarului Timişoarei. Nici statutul de monument istoric al unei clădiri nu i-a împiedicat. Am dorit ca în CJ Timiş să colaborăm cu toţi colegii, indiferent de culoarea politică, pentru a servi interesele timişorenilor. Evenimentele de campanie ridică întrebarea dacă se mai poate colabora”, a spus Dorin Hehn. “Legat de meciul Poli-Dinamo – nu a fost organizată absolut nicio acţiune de propagandă la meciul Poli-Dinamo. Prezenţa colegilor noştri la meci e datorată de faptul că sunt ataşaţi de această echipă. Nu s-au împărţit flyere. Am fost prezenţi la meci şi nu am fost prezenţi în portocaliu. La meciul cu Dinamo nu a fost o astfel de prezenţă portocalie. Nu am făcut nici un fel de propagandă electorală, nu am solicitat nimic”, a spus Constantin Ostaficiuc, preşedintele CJ Timiş şi liderul PD-L Timiş. 

“Noi am considerat că mesajele respective şi-au făcut datoria şi le-am dat jos”

Istoria mesh-urilor ţine deja de câteva zile. Au fost date jos de două ori, s-a făcut plângere la Biroul Electoral Judeţean, iar, la rândul său, PD-L a contestat decizia la Biroul Electoral Central. “Acuzaţiile deja sunt chiar prea grave. Am pus, pe unele clădiri din oraş, private, anumite mesaje electorale. Mesaje prin care preşedintele organizaţiei locale a PD-L, împreună cu preşedintele organizaţiei judeţene, îl susţin pe Băsescu. Este mai mult decât jignitor să fim acuzaţi. Considerăm că faptul că s-au folosit instituţiile primăriei în mod arbitrar şi abuziv, printr-un abuz de putere, urmat apoi de abuz prin chemarea alpiniştilor, intervenţia noastră a fost foarte simplă, am dat noi jos mesh-urile. Noi am considerat că mesajele respective şi-au făcut datoria şi le-am dat jos. Nu mai există nici un astfel de mesh. Constatăm că au apărut alte mesaje electorale, în care numele lui Ciuhandu Ovidiu se foloseşte fără prenume, alături de Iohannis. Este incredibil ce se întâmplă. S-a făcut un sacrilegiu. În balconul Operei apare un mesh electoral. Am făcut această contestare, vom vedea unde este dreptatea”, a spus Ostaficiuc. 

“Nu mai comparaţi furnica cu elefantul”

Comparaţia dintre Gheorghe Ciuhandu şi Ovidiu Ciuhandu a stârnit scântei în consiliul judeţean. “Faceţi o comparaţie între Ovidiu Ciuhandu şi Gheorghe Ciuhandu. Nu mai comparaţi furnica cu elefantul. Vă rog să terminaţi cu astfel de intoxicări”, a spus consilierul judeţean PNŢCD Viorel Sasca. “Cine vă permite să-l jigniţi pe Ovidiu Ciuhandu? Vă permiteţi să jigniţi oamenii?”, a ripostat Ostaficiuc. “Nu am jignit pe nimeni. Am spus un adevăr. Diferenţa dintre cei doi este de la furnică la elefant. Să nu ne mai luaţi ca pe nişte copii de grădiniţă”, a răspuns Sasca. 

 

Comentarii

comentarii