Acasă Politica Disputa PNL – USR pe tema aerului sperie oamenii: ”Nici Robu nu...

Disputa PNL – USR pe tema aerului sperie oamenii: ”Nici Robu nu e îngeraş, dar şi USR depăşeşte anumite limite”

1017
DISTRIBUIȚI

Deşi de multe ori grupul de consilieri locali ai PSD  a fost etichetat de primarl Nicolae Robu ca fiind împotriva Timişoarei şi a dezvoltării acestuia, Sorin Ionescu, reprezentant al social-democraţilor în CLT a lansat un atac destul de clar împotriva celor de la USR, după atacul acestora pe tema calităţii aerului din oraş. Comparaţia cu Beijing a fost catalogată ca fiind cel puţin nefericită, făcând un apel la raţiune, asemenea comparaţii ducând la îngrijorări grave ale populaţiei.

”Nici Robu nu e îngeraş, dar şi USR depăşeşte anumite limite”, spune Sorin Ionescu, consilier local din partea USR. Concluzia vine după atacul lansat de cei din urmă pe tema calităţii aerului din oraş.

„Deşi grupul de consilieri locali ai PSD este de multe ori etichetat ca fiind împotriva Timişoarei, la fel ca unii ziarişti, când au fost proiecte care au însemnat dezvoltarea oraşului, dar nu lipsite de logică, consilierii PSD au susţinut aceste proiecte. Nu putem să n remarcăm accelerarea disputelor dintre partidele PNL şi USR. La nivel naţional sunt prieteni, la nivel local asistăm îngrijoraţi la polemicile dintre grupuri. Afirmaţie USR legată de calitatea aeruluri este cel puţin nefericită, această comparaţie dintre Timişoara şi Beijing. Le transmitem celor de la USR care sunt de patru ani în parlament, că până acum nu au zis nimic pe această temă. Timişoara nu e Beijing, e un oraş european, care încearcă să elimine din probleme. Nu suntem de acord nici cu primarul, că ar trebui să fim mulţumiţi de aer. Pe lângă problema companiilor din nordul oraşului, apare poluarea acestor şantiere, haotice, nu se ştie cum poluează acestea, nu s-a discutat despre accesul pe străzi a autotrismelor noneuro. Facem un apel la calm, la raţiune, de a discuta dezvoltarea cu specialiştii, în plenul consililului local. Nu înseamnă o stopare a dezvoltării oraşului, dar nu suntem de acord când se întâmplă haotic”, a spus Sorin Ionescu.

Comentarii

comentarii