Acasă Actualitate Doar jumătate dintre timișoreni și-au plătit taxele și impozitele anuale la Primăria...

Doar jumătate dintre timișoreni și-au plătit taxele și impozitele anuale la Primăria Timișoara

DISTRIBUIȚI

Primăria Timișoara așteaptă în continuare contribuabilii să-și plătească taxele și impozitele pe anul în curs, dacă o fac în această lună vor putea beneficia de o bonificație de zece la sută. Undeva peste 110.000 de contribuabili persoane fizice, în jur de jumătate din total, au decis să își plătească taxele și impozitele către primărie.

Cei mai mulți bani s-au strâns din impozitul pe clădiri, adică 33,351 milioane de lei, în timp ce din impozitul pe autoturisme s-au colectat deja 18,413 milioane de lei. Pentru terenuri, municipalitatea a luat de la cetățeni 5,499 milioane de lei.

Supersistemul online promovat intens de primărie a fost folosit de doar jumătate dintre cei care au plătit deja. Chiar și așa, cei de la primărie încearcă din nou să promoveze această modalitate facilă de plată a taxelor

”Odată cu lansarea portalului unic al primăriei, timișorenii au la dispoziție un instrument care le facilitează interacțiunea cu administrația, inclusiv pentru plata impozitelor. cont.primariatm.ro este adresa la care fiecare timișorean – indiferent de vârstă sau competențe digitale – este invitat să își creeze propriul cont unic. Prin acest cont, timișorenii pot accesa peste 300 de cereri și servicii pe care le gestionează Primăria Municipiului Timișoara, de la plata taxelor, la depunerea certificatului de urbanism sau acte pentru indemnizația copilului, fără a mai veni la ghișeu”, a anunțat primăria.

Desigur, dacă nu vă place online, primăria vă așteaptă cu drag să plătiți și la ghișee. Programul cu publicul al Direcției Fiscale este luni – joi, orele 08:30 – 16.00 și vineri, orele 08:30 – 14.00.

”Plata impozitului pe clădiri, teren sau asupra mijloacelor de transport se poate face atât online, cât și fizic la casieriile din incinta sediului DFMT de pe str. Demetriade nr.1 (incinta Iulius Town) sau la oficiile poștale din oraș”, a mai anunțat primăria.

Totodată, municipalitatea mai reamintește că pentru anul 2024 cotele de impozitare nu au crescut, fiind aceleași cu cele din 2018. Chiar și așa, impozitele plătite sunt mai mari, grila de impozitare este ajustată anual cu rata inflației calculată de Institutul Național de Statistică și se aplică la fel în toată țara. Pentru acest an, plusul luat la taxe și impozite este de 13,8%, cât a fost rata inflației.

Comentarii

comentarii