Acasă Cultura Doctor Faustus – pactul mefistofelic dintr-o perspectivă nouă, la Teatrul Maghiar Timișoara

Doctor Faustus – pactul mefistofelic dintr-o perspectivă nouă, la Teatrul Maghiar Timișoara

504
DISTRIBUIȚI

Tânărul și talentatul actor de origine maghiară, Kocsardi Levente, a compus muzica, a regizat și este și interpret în superspectacolul ”Doctor Faustus – live drama music show”, miercuri, 25 septembrie, de la ora 20, în sala Studio a Teatrului Maghiar Timișoara.

Reprezentația se bazează pe capodopera omonimă a lui Thomas Mann.

Criza de inspirație a creatorului, vocația tragică a ratării, fragilitatea și geniului, compromisul fatal și eul supus experienței interioare a timpului, relația dintre neant și etern, disjuncția geniului de schizofrenie sunt temele care alcătuiesc arhitectura acestui inedit concert de muzică contemporană de teatru inspirat de povestea vieții compozitorului Adrian Leverkühn, rememorată de prietenul său intim Serenus Zeitblom.

”Orchestra faustiană” a premierei îi va avea în componență pe tinerii muzicieni Sarolta Vass (flaut, mezzo), Sidorov Cătălin (vioară), Ana Pricop (violoncel).

Universul vizual al spectacolului este creația scenografului arhitect Mihai Donici.

Proiect de autor, ”Doctor Faustus – live drama music show” se bazează exclusiv pe muzica originală compusă de Levente Kocsárdi pentru acest theater-concert ce abordează pactul mefistofelic dintr-o perspectivă nouă, un Faust contemporan, cu dilemele, disonanțele și acutele lumii acestei clipe.

Dramaturgia este realizată de Simona Donici. Videoartist, Cornel Putan. Sound – design, Sebastian Bayer. Light -design, Zoltan Gido.

”Doctor Faustus – live drama music show” este un spectacol produs de Asociația Culturală Arte-Factum, cofinanțat de Consiliul Județean Timiș și Primăria Municipiului Timișoara.


Comentarii

comentarii