Acasă Eveniment Documentul altei persoane, pentru care a plătit 100 de euro, nu a...

Documentul altei persoane, pentru care a plătit 100 de euro, nu a ajutat-o pe o femeie din Senegal să treacă de controlul de frontieră

273
DISTRIBUIȚI

Pe 24 februarie, în jurul orei 19.15, o femeie din Senegal a fost prinsă de polițiștii de frontieră de la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, în timpul controlului, prezentând o carte de identitate aparținând altei persoane. Acesta dorea să iasă din țară, ca pasager într-un autocar înmatriculat în România.

„La controlul de frontieră, aceasta a prezentat o carte de identitate, eliberată de autoritățile din Franţa. Cu ocazia verificării documentului, poliţiştii de frontieră au constatat că între persoana prezentă la control şi fotografia din document există diferenţe de fizionomie, motiv pentru care aceasta a fost condusă la sediul instituției pentru cercetări”, arată reprezentanții I.T.P.F. Oradea.

Până la urmă, polițiștii de frontieră au stabilit că femeia este cetăţean din Senegal. Aceasta a declarat că a procurat documentul de la o persoană necunoscută, contra sumei de 100 de euro, deoarece nu poseda viză pentru a călători în Spaţiul Schengen.

„În cauză, poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei persoanei, efectuând totodată, cercetări, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals privind identitatea şi tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, urmând ca, la finalizarea cercetărilor, să fie dispuse măsurile legale care se impun”, mai transmit reprezentanții aceluiași inspectorat teritorial.

Comentarii

comentarii