Acasă Eveniment Doi bărbați au încercat, în zadar, să păcălească polițiștii de frontieră la...

Doi bărbați au încercat, în zadar, să păcălească polițiștii de frontieră la verificarea documentelor

700
DISTRIBUIȚI

Doi bărbați, un kosovar și un albanez, au încercat să iasă din țară cu acte neconforme, primul cu unul fals și al doilea cu altul aparținând altei persoane.

Primul a încercat în data de 25 decembrie, în jurul orei 14.15, să treacă pe la Punctul de Trecere a Frontierei Vărşand, ca pasager într-un autoturism marca Mercedes. La controlul de frontieră, bărbatul a prezentat o carte de identitate care avea însemnele autorităţilor din Slovacia.

Cu ocazia verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că documentul prezentat nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, acesta fiind fals. De asemenea, s-a stabilit că bărbatul este cetăţean din Kosovo, în vârstă de 35 ani.

„Cu privire la cele constatate bărbatul în cauză a declarat că a obţinut cartea de identitate de la o persoană necunoscută din Kosovo, în schimbul sumei de 1.000 de euro şi a recurs la aceasta metodă pentru a ajunge în Germania”, transmit polițiștii de frontieră.

Al doilea caz a fost semnalat pe 27 decembrie, în jurul orei 02.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Curtici. Aici, s-a prezentat pentru a ieși din țară, o persoană care călătorea ca pasager în trenul internaţional IR 346-1, pe ruta Bucureşti Nord-Viena. La controlul de frontieră, aceasta a prezentat o carte de identitate eliberată de autoritățile din Bulgaria. Totuși, diferențele de fizionomie dintre persoana prezentă la control şi fotografia din document erau evidente.

„În urma cercetărilor efectuate, s-a stabilit că tânărul este cetăţean din Albania, în vârstă de 21 ani. Persoana în cauză declară că a obţinut documentul prezentat la controlul de frontieră de la o persoană pe care nu o cunoaşte. A hotărât să recurgă la această metodă, la ieşirea din ţară, deoarece are emis pe numele său o interdicţie de a intra în Spaţiul Schengen”, au transmis, în legătură cu acest caz, reprezentanții Poliției de Frontieră.

Polițiștii vor continua cercetările,cei doi bărbați fiind acuzați de infracţiuni de fals privind identitatea, tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat şi tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, uz de fals şi complicitate la fals material în înscrisuri oficiale.

Comentarii

comentarii