Acasă Actualitate Doi campioni, prieteni de-o viață

Doi campioni, prieteni de-o viață

558
DISTRIBUIȚI

În urmă cu o lună, la București, profesorul universitar doctor în științe medicale Sorin Pescariu și-a repetat performanța de anul trecut, reușind să câștige din nou titlul de campion național la aruncarea suliței la categoria sa de vârstă (Masters 65), cu un nou record național.

Duminică, 19 septembrie 2021, la Korce, în Albania, atletul veteran a mai adăugat câțiva centimetri la recordul național, cucerind medalia de argint la ediția cu numărul XXX a Campionatelor Balcanice de Atletism Masters (Veterani). Doar o accidentare serioasă, la debutul probei l-a făcut pe doctorul cardiolog Sorin Pescariu să termine proba doar pe locul 2, el neputând efectua numărul de aruncări regulamentare.

Renumitul cardiolog, prof.univ.dr. Sorin Pescariu, bănăţean autentic din Banatul de Munte, a fost, încă din adolescență, pasionat de atletism, în general, și de aruncarea suliței, în mod special. În 1972, acesta a devenit campion național de junior la această probă, iar în 1980 a făcut parte chiar din lotul olimpic lărgit al României.

Medicul Sorin Pescariu, coordonator PN la Institutul de Boli Cardiovasculare Timișoara nu a încetat niciodată să îşi menţină vigoarea sportivă, face sport aproape zilnic, menţinându-şi forma sportivă.

Atât la București, cât și la Korce, Sorin Pescariu a fost însoțit de prietenul său de o viață, marele atlet Gheorghe Megelea, primul medaliat olimpic bărbat din istoria atletismului românesc. Acesta, la fel ca Pescariu, este originar din Banatul de Munte, din Caraș-Severin.

Mai exact, în 1976, la Montreal, Megelea cucerea bronzul olimpic la proba de aruncare a suliței, cu o performanță de 87,16 metri. Ulterior, în 1978, atletul a părăsit România și s-a stabilit chiar în Canada, țara în care câștigase medalia olimpică, unde ceruse azil politic. Pentru numeroasele sale performanțe, Gheorghe Megelea a primit titlul de Maestru Emerit al Sportului.

Cât despre relația dintre Pescariu și Megelea, putem spune că dragostea pentru atletism, sportul celor care se luptă cu gravitația, spațiul și timpul, i-a făcut prieteni de nedespărțit pe viață.

 

Comentarii

comentarii