Acasă Eveniment Doi şoferi fără permise de conducere au vrut să iasă din România...

Doi şoferi fără permise de conducere au vrut să iasă din România la volanul unor maşini

398
DISTRIBUIȚI

Poliţiştii de frontieră arădeni au depistat, la sfârșitul săptămânii trecute, doi cetățeni români care conduceau autoturisme în baza unor permise de conducere false.

La Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota, s-a prezentat pentru a efectua formalităţile de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, la volanul unui autoturism marca BMW înmatriculat în Germania, un cetăţean român în vârstă de 22 de ani, cu domiciliul în județul Timiş. La controlul specific, tânărul a prezentat, pe lângă documentele de identitate şi un permis de conducere cu însemnele autorităților din Irlanda. Cu ocazia verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că documentul prezentat nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, fiind fals, iar tânărul nu deţine un permis de conducere. Şoferul a declarat că a obţinut permisul de conducere în urma unor cursuri urmate în Irlanda, pentru care a plătit suma de 450 de euro şi nu ştia că documentul este fals.

La Punctul de Trecere a Nădlac – Nagylak, s-a prezentat pe sensul de ieşire din țară, un cetăţean român  în vârstă de 32 de ani, conducând o autoutilitară marca Mercedes Benz, model Sprinter, înmatriculată în Irlanda. La controlul specific, șoferului i s-a solicitat să prezinte pe lângă documentele de identitate şi permisul de conducere. Acesta a prezentat un permis de conducere ce purta însemnele autorităților din R. Moldova. Cu ocazia verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că documentul prezentat nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, fiind fals, iar bărbatul nu deţine un permis de conducere. Şoferul a declarat că a obţinut permisul de conducere în urma unor cursuri urmate în Republica Moldova, pentru care a plătit suma de 1.400 de lei şi nu ştia că documentul este fals.

În ambele cazuri, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări cu privire la săvârșirea infracţiunilor de uz de fals și conducere a unui autovehicul pe drumurile publice fără a poseda  permis de conducere.

Comentarii

comentarii