Acasă Actualitate Dominic Fritz, despre acoperișul prăbușit în zona Traian, „imaginea perfectă a atitudinii...

Dominic Fritz, despre acoperișul prăbușit în zona Traian, „imaginea perfectă a atitudinii administrației Robu”

1439
DISTRIBUIȚI

Dominic Fritz, candidatul alianței USR PLUS la Primăria Timișoara, a găsit un nou prilej de a se lua de actuala administrație locală, odată cu prăbușirea unei bucăți din acoperișul unei clădiri din zona Traian, duminică. În acea clădire și primăria este, parțial, proprietar. În plus, Fritz, nu a ezitat să facă referire și la episodul inaugurării stadionului din Liebling, unde primarul liberal al comunei, Ioan Munteanu, a avut invitați de seamă, printre care și Robu. Mingea, atunci, a fost adusă cu elicopterul.

„Alaltăieri, în ziua în care o minge de fotbal a fost adusă cu elicopterul ca să fie trimisă în poartă de primarul Robu, o bucată din acoperişul unei clădiri a Primăriei a căzut în stradă. Traficul rutier şi al mijloacelor de transport din zona Traian au fost blocate. Din fericire, nu trecea nimeni pe stradă în momentul prăbușirii”, scrie, Dominic Fritz, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Candidatul USR PLUS la Primăria Timișoara comentează și actuala atitudine a Primăriei în privința clădirilor pe care le deține, dar nu numai. Fritz a mai scris: „Clădirea din zona Traian este imaginea perfectă a atitudinii administrației Robu față de istoria orașului și față de propria proprietate.

În timp ce Primăria, ca instituție publică, amendează proprietarii care nu-și renovează clădirile istorice, în calitate sa de proprietar nu-și respectă nici măcar obligațiile de bază: siguranța clădirii. Timișorenii mi-au povestit că Primăria este chiar cel mai necooperant proprietar atunci când deține un apartament sau mai multe într-o clădire, refuzând să participe la fondul de renovare al Asociației.

Neglijarea îndatoririlor duce la accidente ca în Traian care se pot termina și rău. De aceea legiuitorul a stabilit că reprezintă contravenție, în unele condiții și o infracțiune, punerea în pericol de către proprietari a integrității structurale a condominiului. Aștept ca poliția să-și facă datoria în cazul clădirii din Traian și să constate contravenția”.

Pe această cale, Dominic Fritz vine și cu promisiuni. În cazul în care ajunge primar, „neamțul”, împreună cu alianța pe care o reprezintă, spune acesta, va pune pe primul plan renovarea clădirilor istorice din Timișoara. În acest sens, Fritz are și anumite idei cum ar putea fi realizat acest lucru:

  • „Ne asumăm responsabilitatea pentru clădirile publice care acum stau în paragină.
  • Facem și publicăm registrul patrimoniului orașului în care sunt trecute toate proprietățile primăriei.
  • Re-înființăm serviciul de consultanță tehnică care să îndrume proprietarii în ceea ce privește etapele pentru proiectele de renovare.
  • Punem la dispoziție un sistem funcțional de credite accesibil pentru proprietarii.

Un plan mai concret al USR pentru clădirile istorice se găsește pe site-ul filialei județene a partidului.

Comentarii

comentarii