Acasă Actualitate Dominic Fritz folosește angajații primăriei pentru a-i strânge semnături în vederea candidaturii

Dominic Fritz folosește angajații primăriei pentru a-i strânge semnături în vederea candidaturii

DISTRIBUIȚI

Angajații Primăriei Timișoara au fost scoși pe străzile orașului. Pentru a ”asculta” nevoile timișorenilor și pentru a cerși semnături în vederea candidaturii primarului Dominic Fritz.

Modul de operare al acestor echipe, unul extrem de agasant: ”Au ieşit la cerşeală de opinii şi semnături. Într-o oră, de trei ori am fost deranjați de asemenea echipe. N-au făcut nimic in patru ani, dar tupeu şi obrăznicie au cât cuprinde!”, spune unul dintre cei abordați de ”echipa de șoc”.

În fotografia făcută publică de ”Like Timisoara”, doamna aplecată este Diana Amza, director Direcția Asistenta Medicală Școli, cel cu pantaloni maro este Cristi Cioica, angajat STPT, iar cel cu spatele, cu rucsac, e tot din primărie, fiind angajat în urmă cu un an.

Obligând funcționarii publici, plătiți din banii timișorenilor, să se implice în campania sa electorală, primarul Dominic Fritz încalcă flagrant legea.

Conform Art.10. din Legea nr 7/2004 – Codul de conduita al funcționarilor publici:

”În exercitarea funcției publice, funcționarilor publici le este interzis:

  1. a) să participe la colectarea de fonduri pentru activitatea partidelor politice;
  2. b) să furnizeze sprijin logistic candidaților la funcții de demnitate publică;
  3. c) să colaboreze, în afara relațiilor de serviciu, cu persoanele fizice sau juridice care fac donații sau sponsorizări partidelor politice;
  4. d) să afișeze, în cadrul autorităților sau instituțiilor publice, însemne sau obiecte inscripționate cu sigla sau denumirea partidelor politice ori a candidaților acestora”.

Comentarii

comentarii