Acasă Actualitate DOMUS, la un pas de Timișoara….

DOMUS, la un pas de Timișoara….

DISTRIBUIȚI

Remetea Mare, comuna timișeană apropiată Timișoarei, are povești mai puțin cunoscute. Una dintre ele este cea a familiei Ambrozy, renumită în fostul imperiu Austro – Ungar, dar și după al doilea război mondial. Ambrozy avea un castel. El a devenit proprietatea unei alte familii ce a cumpărat acțiunile firmei ce deținea castelul, dar a venit comunismul și a luat tot. Totul! Acolo, în parcul minunat, un parc – pădure, s-a construit un local numit cândva ”PRVIGHETOAREA”. Îl știa toată lumea din Banat, dar mai ales cea din Timișoara.

După ani de zile de revendicări, familia din urmă avea să câștige proprietatea (teren și castel), încercând să susțină și restaurantul. Dar a fost greu…

Acum, drumul din șosea, decorat cu iederă lungită pe teren, cu flori ce se sting acum, când toamna a pus stăpânire pe șesul bănățean, ce duce spre clădirea fostului restaurant deschide misterios, dar cald în același timp, calea spre DOMUS, noul restaurant pe care-l are în grijă familia Băcălete. George Băcălete a trăit o viață în Germania, unde a avut restaurante cu specific șvăbesc, românesc și german (pur).

Brunch, în fiecare duminică, sărbători legale, invitații la restaurant în aproape toate zilele săptămânii, mai puțin luni și marți.

Curtea interioară a păstrat încă detalii ce par dintr-un decor sălbatic, iar veselia și politețea personalului din DOMUS sunt molipsitoare.

Este frumos, este viu, este un loc superb.

Ce ne îndeamnă familia Băcălete? ” Haideți la DOMUS!”. DOMUS ne așteaptă….

Rezervări la: 0736 797 643

Comentarii

comentarii