Acasă Economic Două companii aeriene low-cost, îngenuncheate de coronavirus

Două companii aeriene low-cost, îngenuncheate de coronavirus

1530
DISTRIBUIȚI

Operatorul irlandez Ryanair, cea mai mare companie low-cost din Europa, a anunțat vineri că intenționează să desființeze 3.000 de locuri de muncă și să reducă salariile angajaților.

Potrivit unui comunicat al operatorului, pe lângă cele 3.000 de locuri de muncă ce vor fi desființate, angajații rămași vor primi salarii cu 20% mai mici, în efortul de a recupera din pierderile masive generate de pandemia cu coronavirus, care a afectat aviația la nivel mondial.

Ryanair va notifica în scurt timp sindicatele în legătură cu programul de restructurare și de reducere a numărului locurilor de muncă, care va începe în iulie 2020”, se arată într-o informare a operatorului către investitori.

Compania a anunțat, totodată, că intenționează să închidă mai multe baze din Europa, până când traficul aerian pe continent va reveni la normal.

Potrivit companiei, recuperarea numărului de pasageri și a cererii atinse înainte de izbucnirea pandemiei va dura cel puțin doi ani, „cel mai devreme” până în vara anului 2022.

Ryanair, cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa după numărul de pasageri, opera înainte de pandemie 21 de rute de pe aeroporturile din România, respectiv Bucureşti şi Craiova.

O măsură similară a luat și compania aeriană Wizz Air, care a anunţat recent că va elimina 1.000 de locuri de muncă şi va tăia salariile pentru restul angajaţilor, în contextul eforturilor pentru limitarea impactul financiar al pandemiei de coronavirus.

Wizz Air, cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa Centrală şi de Est, a precizat că cele 1.000 de locuri de muncă eliminate reprezintă echivalentul a 19% din personalul său. De asemenea, salariile piloţilor, personalului însoţitor şi angajaţilor din birouri vor fi diminuate, în medie, cu 14%. Directorul general József Váradi şi ceilalţi membri ai Consiliului director vor suferi o scădere a salariilor cu 22%.

Traficul aerian de pasageri a fost paralizat aproape complet pe teritoriul Europei, dar și în întreaga lume, ca urmare a restricțiilor de călătorie impuse de statele lumii pentru a stopa răspândirea coronavirusului.

Comentarii

comentarii