Acasă Cultura Două concerte extraordinare cu Orchestra Națională a Franței, la Timișoara, în 31...

Două concerte extraordinare cu Orchestra Națională a Franței, la Timișoara, în 31 mai și 1 iunie

DISTRIBUIȚI

Minivacanța de 1 iunie, în Capitala Culturală Europeană aduce multe surprize! Orchestra Națională a Franței vine pentru prima dată la Timișoara. Dirijor e un timișorean celebru: Cristian Măcelaru, unul dintre cei mai buni din lume în acest moment.

Va avea loc și un spectacol de teatru minunat, al unui regizor italian de talie mondială, care spune, ca nimeni altul, o poveste despre bunătate și normalitate.

Vor fi și filme foarte scurte în festival, și cursă de rățuște pe Bega, în scop nobil, și o întâlnire cu Mircea Cărtărescu. Bineînțeles că sunt și alte concerte, dar și petreceri sau diferite ateliere tematice. Nu lipsesc nici expozițiile.

Spre finele săptămânii, dacă nu plecați în minivacanță, aveți ocazia să întâlniți, prin centrul Timișoarei, câteva seri la rând, păpuși gigantice, venite tocmai din Catalonia. Ideea e, ca de obicei, că nu trebuie decât să vreți să găsiți ceva pe gustul vostru. Deci… ieșiți din case și bucurați-vă de un oraș viu și tot mai plin de culoare!

Două concerte extraordinare cu Orchestra Națională a Franței, la Timișoara, în 31 mai și 1 iunie, de la ora 19, la Filarmonica Banatul, de pe bv. CD Loga nr. 2.

Orchestra Națională a Franței, considerată unul dintre cele mai bune ansambluri ale lumii și al cărei director artistic este Cristian Măcelaru, susține, la Timișoara, două concerte extraordinare. Acestea au loc în 31 mai și 1 iunie, în Sala Capitol, de la ora 19. Alături de cei 88 de artiști ai orchestrei, pe scenă vor urca pianistul francez David Fray și violonista Sarah Nemțanu.

Programul concertului de miercuri, 31 mai, st: Z. Kodaly – Dansuri din Galánta, R. Schumann – Concertul pentru pian și orchestră în la minor, op. 54, G. Bizet – Suita Arleziana nr. 2. În 1 iunie veți putea audia C. Debussy – Jeux, poem dansant pentru orchestră, C. Saint-Saens – Rondo Capriccioso și Havaneza pentru vioară și orchestră, op. 83, M. Ravel – Daphnis și Chloé, suitele nr. 1 și 2.

Concertul din 1 iunie va fi redat integral prin live stream de medici.tv, cel mai important canal de muzică clasică din lume.

 

Comentarii

comentarii