Acasă Eveniment Douăzeci de migranți, solicitanți de azil în România, prinși la granița cu...

Douăzeci de migranți, solicitanți de azil în România, prinși la granița cu Ungaria, ascunși în două TIR-uri

576
DISTRIBUIȚI

Duminică, 3 ianuarie, și în noaptea spre luni, 4 ianuarie 2021, polițiștii de frontieră arădeni au descoperit 20 de cetățeni din Irak, Siria, Egipt și Afganistan care au încercat să treacă ilegal granița. În primă fază, au fost descoperiți doi, ca mai apoi să fie găsiți și alți 18. În ambele cazuri, cetățenii străini se deplasau ascunși în TIR-uri conduse de cetățeni turci.  

Prima „captură” de la PTF Nădlac II a fost făcută duminică în jurul orei 12.45. Conform documentelor, șoferul turc transporta produse textile din Turcia către Suedia. La controlul amănunţit al mijlocului de transport au fost descoperite ascunse, sub remorca automarfarului, pe roata de rezervă, două persoane, cetățeni din Afganistan şi Siria, în vârstă de 23 şi 18 ani.

În noaptea de duminică spre luni, tot pe la PTF Nădlac, a încercat să iasă din țară și un alt șofer de TIR turc, în vârstă de 34 ani, care se presupunea că transportă produse din aluminiu pe ruta Turcia – Austria. În timpul controlului, totuși, în interiorul automarfarului au fost descoperite, ascunse în compartimentul marfă, optsprezece persoane. Polițiștii de frontieră au stabilit că sunt cetățeni din Irak, Siria şi Egipt, adulţi cu vârste cuprinse între 18 şi 42 de ani şi doi minori în vârstă de 15, respectiv 18 ani.

În ambele situaţii, cetăţenii străini, care sunt solicitanţi de azil în România, au declarat că intenţionau să ajungă în state din vestul Europei. „Polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat  pentru cetățenii străini și de trafic de migranți pentru şoferii turci, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun”, transmit reprezentanții Poliției de Frontieră.

Comentarii

comentarii