Acasă Eveniment Douăzeci şi trei de cetăţeni străini, depistaţi într-un TIR încărcat cu piese...

Douăzeci şi trei de cetăţeni străini, depistaţi într-un TIR încărcat cu piese auto la vama Nadlac II

DISTRIBUIȚI

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II au depistat douăzeci şi trei de cetăţeni din Turcia si Bangladesh care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria. Aceştia se aflau ascunşi într-un automarfar, încărcat cu piese auto.

”În data de 19.05.2022, în jurul orei 03.15, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean român, în vârstă de 29 de ani. Tânărul conducea un ansamblu rutier, înmatriculat în România şi transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, piese auto,  ruta România – Austria”, a transmis, joi, Poliţia de Frontieră. 

Poliţiştii au verificat camionul şi au găsit, ascunşi în compartimentul pentru marfă, douăzeci şi trei de cetăţeni străini.

Persoanele au fost preluate şi transportate la sediul sectorului Poliţiei de Frontieră pentru cercetări. 

Astfel, poliţiştii de frontieră au stabilit faptul că, din cei 23 de cetăţeni, 16 cetăţeni sunt din Bangladesh, iar ceilalţi 7 sunt din  Turcia, vârsta acestora fiind cuprinsă între 19 şi 40 de ani. 

La cercetări s-a stabilit că majoritatea celor în cauză au intrat legal în ţara noastră în baza documentelor valabile şi intenţionau să ajungă în mod fraudulos într-un stat din Spaţiul Schengen.

 

Comentarii

comentarii