Acasă Eveniment Duminică, polițiștii din Timiș au legitimat peste 3.000 de persoane. Dintre acestea,...

Duminică, polițiștii din Timiș au legitimat peste 3.000 de persoane. Dintre acestea, 214 nu purtau masca și au fost amendate

408
DISTRIBUIȚI

Duminică, 26 septembrie, polițiștii din Timiș au desfășurat, împreună cu angajații ISU și ITM Timiș, mai multe acțiuni de verificare în județ. A fost controlat, în detaliu, modul în care se respectă măsurile de prevenire a răspândirii COVID-19. Au fost legitimate peste 2.000 de persoane și au fost date peste 200 de amenzi, majoritatea pentru nepurtarea măștii, însă au fost și cazuri de nerespectare a măsurii de izolare sau carantină.

La acținile de duminică au participat 235 de forţe de ordine, fiind verificate 123 de  societăți comerciale şi 50 de mijloace de transport persoane, dintre care 18 mijloace de transport în comun. Au fost aplicate 220 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 88.000 de lei. Dintre acestea, 214 au fost pentru nepurtarea măștii. Sancțiuni mai dure, în valoare de 3.000 de lei au fost aplicate la Făget, pentru nerespectarea măsurilor de carantinare/izolare. Alte trei sancțiuni, în valoare de 1.500 de lei, au fost aplicate pentru nerespectarea interdicțiilor privind libera circulație în localitățile cu „carantină de noapte”.

„Totodată, amintim că în conformitate cu noile reglementări instituite prin Hotărârea de Guvern nr. 990 din 17 septembrie 2021 pentru modificarea și completarea anexelor nr. 2 și 3 la Hotărârea Guvernului nr. 932/2021,  Certificatul verde COVID va fi necesar pentru accesul în restaurante, cafenele, în sali de spectacole şi la evenimente, inclusiv pentru copiii mai mari de 12 ani, care trebuie sa prezinte un test negativ. Aceste activități se vor desfășura și în perioada următoare, pe raza întregului județ, pentru prevenirea răspândirii infectării cu noul coronavirus”, transmit reprezentanții IPJ Timiș.

 

 

Comentarii

comentarii