Acasă Politica “După acest nou eşec, Guvernul Boc ar trebui să demisioneze”

“După acest nou eşec, Guvernul Boc ar trebui să demisioneze”

471
DISTRIBUIȚI

Senatorul PNL de Timiş Nicolae Robu salută decizia Curţii Constituţionale, care consideră neconstituţională procedura de adoptare a Legii Educaţiei, prin asumarea răspunderii

Senatorul Nicolae Robu, preşedintele PNL Timiş, s-a declarat din start împotriva adoptării Legii Educaţiei, prin asumarea răspunderii. Acum, Curtea Constituţională a decis că această procedură nu este una constituţională. “Am luat act cu mare satisfacţie de decizia Curţii Constituţionale, de considerare ca neconstituţională a procedurii de adoptare a Legii Educaţiei, prin asumarea răspunderii de către guvern. Această decizie mă face ca încă să sper că România va rămâne un stat de drept, în pofida strădaniilor unora de a o transforma în altceva. După acest nou eşec, Guvernul Boc ar trebui să demisioneze. Guvernul Boc este cel ce, de fapt, nu vrea o nouă Lege a Educaţiei. Dacă ar fi vrut, noua lege ar fi putut fi adoptată încă din toamna lui 2009, prin procedură normală de adoptare prin dezbatere în comisiile de specialitate şi în plenurile celor două camere”, spune Nicolae Robu.
“Reuşim, prin demersurile noastre democratice, să stopăm o nouă tentativă de abuz a Guvernului Boc”
Robu îşi pune întrebări legate de competenţa prim-ministrului Emil Boc, în ceea ce priveşte dreptul constituţional.  “Să fie, oare, profesorul de drept constituţional (sau conferenţiarul, ce-o fi) Emil Boc atât de incompetent în drept constituţional încât să nu-şi fi dat seama că asumarea este neconstituţională? Sau mai degrabă a făcut un joc cinic de intoxicare a opiniei publice – cum obişnuieşte să facă necontenit de când e prim-ministru -, pentru a păstra această stare confuză în sistem, în care discreţionarul este la ordinea zilei. Cel mai probabil, şi una, şi alta. Mă bucur că pot să-mi aduc, în continuare, aportul la generarea unei legi care să fie benefică pentru societatea românească – nu ca cea pe care Guvernul Boc a încercat să o promoveze sau a simulat că vrea să o facă -, păstrând ceea ce-i bun din  ce avem la ora actuală – şi avem, slavă Domnului, destule lucruri bune – şi reformând ceea ce trebuie reformat –şi sunt, din păcate, o groază de lucruri de reformat”, mai spune Robu. “Iată că, încă o dată, deşi electoratul român nu ne-a acordat prea multe voturi, noi, Partidul Naţional Liberal, reuşim, prin demersurile noastre democratice, să stopăm o nouă tentativă de abuz a Guvernului Boc, aşa cum am stopat şi tentativa de reducere a pensiilor cu 15 la sută şi cum am încercat să stopăm – din păcate, fără succes -, pornirea de reducere a salariilor bugetarilor”, a declarat senatorul de Timiş.

 

Comentarii

comentarii