Acasă Promo După ani și ani, la Timișoara se va face din nou transplant...

După ani și ani, la Timișoara se va face din nou transplant renal

1120
DISTRIBUIȚI

Au trecut 12 ani de când la Timișoara nu se mai face transplant renal. Acum, în urbea de pe Bega se va relua această procedură. Acest lucru va fi posibil după ce secția de Urologie a Spitalului Județean Timișoara va trece prin renovare și modernizare. Lucrările de renovare la această secție vor începe în aproximativ o lună, astăzi s-a semnat contractul de execuție pentru acestă lucrare. Lucrările vor fi finanțate din bugetul Consiliului Județean Timiș cu aproximativ 1,2 milioane euro.

În Timișoara, transplantul renal a început acum 40 de ani, dar a fost sistat în 2006, deoarece centrul din urbea de pe Bega nu mai îndeplinea condițiile impuse de Uniunea Europeană. Tot astăzi vor începe lucrările pentru acreditarea secției de transplant renal.

„Partea de infrastructură este realizată cu bani de la Consiliul Județean Timiș, la standarde europene, iar la partea de resurse umane se vor realiza toate demersurile pentru acreditarea din punct de vedere medical a secției pentru transplantul renal. Ultimul transplant a fost realizat în anul 2006, întrerupt pentru că nu au mai fost respectate condițiile, după intrarea în UE.  Se modernizează toată secția, tot va fi nou, și se amenajează câteva încăperi care îndeplinesc cerințele unui salon de transplant”, a spus Marius Craina, managerul Spitalului Județean Timișoara.

Constructorul are termen de finalizare a lucrărilor 24 de luni, dar a declarat că va putea termina și la finalul anului 2018.

„Discutăm de un proiect cu o valoare de aproximativ 5,2 milioane de lei, cu tot cu TVA, un proiect foarte important”, a spus Călin Dobra, președintele Consiliului Județean Timiș.

În Timiș, aproximativ 120 de pacienți au nevoie de transplant, iar 400 fac dializă.

 

 

 

 

 

 

Comentarii

comentarii