Acasă Actualitate E încălzire și nu e! Locuințele de pe zeci de străzi din...

E încălzire și nu e! Locuințele de pe zeci de străzi din Timișoara nu au încălzire

DISTRIBUIȚI

Conform Colterm, livrarea agentului termic în locuințele din Timișoara a început, marți, 4 octombrie. Din păcate, situația pe teren e alta și mulți cetățeni, de exemplu, din cartierele Tipogafilor și Blașcovici, sunt revoltați că în apartamentelor lor nu a ajuns încălzirea.

Reprezentanții Colterm remintesc că, e adevărat, s-a dat drumul la încălzirea în Timișoara, dar există unele excepții, unde încă se lucrează pe rețea.

”Reiterăm faptul că, din 04 octombrie 2022, am pornit sezonul de încălzire, respectiv încep probele la cald pe raza municipiului Timișoara, timp de trei zile, urmând să furnizăm căldură la parametrii corelați cu temperaturile exterioare, cu excepția punctelor termice 7C, 37, 40, 72 și 75, unde se află încă în curs de execuție lucrări pe fonduri europene!”, a informat Colterm.

Astfel, vor fi afectați consumatorii care locuiesc pe următoarele străzi: BV.MIHAI EMINESCU , C.D. LOGA, GEORGE ENESCU, GHEORGHE ANDRAȘIU  ACADEMICIAN ALEXANDRU BORZA, CALEA ARADULUI, CAREI, CUGIR, DEJ,  FELIX, I.I. DE LA BRAD, MARTIR C-TIN ZABULICA,  C-TIN CEL MARE, LUMINIȚA BOȚOC,  SILISTRA,  SF. AP. PETRU ȘI PAVEL, MARTIR NUȚU IOTCOVICI,  MARTIR GABRIELA TAKO,  MARTIR ALEXANDRU GRAMA, CALEA LUGOJULUI,  SIMION BĂRNUȚIU, TELEGRAFULUI, TIBISCUM, CALEA DOROBANȚILOR,  GEORGE BACOVIA, ALEXANDRU MILETICI,  LALELELOR,  VIORELELOR,  OVIDIU,  EUGEN POP,  CORNEL LAZĂR, INTRAREA ZOLTAN KODALY. Inclusiv în zona Tipografilor mai sunt unele lucrări la rețea, dar se vor rezolva și acestea.

”Mai precizăm că, în perioada imediat următoare, se vor face verificări și vor începe probele la cald și la aceste punte termice, imediat ce instalațiile vor fi pregătite în vederea furnizării”, a mai subliniat Colterm, miercuri 5 octombrie.

Cu această ocazie, reprezentanții societății dau asigurări în privința stocurilor de combustibil. Pentru cărbune există contracte, pentru gaz ar mai fi nevoie de o treime și, așa cum se știa deja, va putea fi arsă și biomasă.

Comentarii

comentarii