Acasă Actualitate Ecumenismul trăiește în Timișoara. IPS Ioan, Mitropolitul Banatului și episcopul romano-catolic Iosif...

Ecumenismul trăiește în Timișoara. IPS Ioan, Mitropolitul Banatului și episcopul romano-catolic Iosif Csaba Pál, la Sinagoga din Iosefin – foto

DISTRIBUIȚI

Comunitatea evreiască din Timişoara a celebrat la Sinagoga din cartierul Iosefin, începutul sărbătorii Hanuka (sau sărbătoarea Luminilor), una din sărbătorile tradiţionale ale evreilor.

Ceremonia a fost condusă de rabinul Zvika Kfir din Israel, iar la eveniment au participat IPS Ioan, Mitropolitul ortodox român Banatului, și Iosif Csaba Pál, episcop de Timișoara, semn că ecumenismul nu a murit în Banat.

La predica sărbătorii rostite de rabinul Zvika Kfir în limba engleză, au mai fost prezente Regina Lochner, consulul Republicii Federale Germania la Timișoara și Tilla Rudel, directoarea Centrului Cultural Francez din Timișoara.

În fiecare casă evreiască din oraş s-a aprins prima din cele opt lumânări din Menora care vor fi aprinse, pe rând, în următoarele zile. Obiceiul este de a aprinde o singură lumină în prima seară, două în a doua seara, trei în a treia seara, etc. de la stânga la dreapta, până când, în a opta seară, toate luminiţele sunt aprinse.

Comentarii

comentarii