Acasă Sport Elba a adus la Timişoara Cupa României la baschet

Elba a adus la Timişoara Cupa României la baschet

528
DISTRIBUIȚI

S-a spart ghinionul pentru trupa lui Dragan Petricevici!
Ghinionul s-a spart pentru trupa nebună a lui Dragan Petricevici. După două finale de cupă şi una de campionat ratate, BCM Elba Timişoara a câştigat Cupa României la baschet. Aparent fără şanse, baschetbaliştii timişoreni au învins fără emoţii în finala de sâmbătă. Elba a luat trofeul după ce a trecut cu scorul de 92-83 de Gaz Metan Mediaş. Finala s-a desfăşurat la Sibiu, în faţa unei săli pline. Petricevici a avut lacrimi în ochi, la final: „De-a lungul carierei, am lucrat poate cu jucători mai buni, dar niciodată cu nişte caractere mai mari”.
Echilibrul spart pe final…
După o semifinală de foc, elevii lui Dragan Petricevici au dat piept cu una dintre cele mai în formă echipe de baschet din prima ligă. Mediaşul a terminat pe locul II sezonul regulat, dar a învins în cealaltă semifinală campioana en-titre Asesoft Ploieşti. Milos Pesic, cel ce a reuşit 31 de puncte în semifinala cu Otopeni, a fost omul meciului şi în finala cu Mediaşul. Pesic a înscris 11 puncte în primul sfert, care s-a terminat 22-21 pentru Elba. Timişorenii încep bine şi sfertul al doilea, ajungând la un moment dat să conducă la 11 puncte diferenţă. Imediat vine egalarea, dar Timişoara reuşeşte totuşi să conducă la pauza mare la un singur punct 44-43. Mediaşul nu face o tragedie, revine în forţă şi trece la cârma partidei. Elba era, la un moment dat, condusă în sfertul III şi cu şase puncte diferenţă. Pesic face minuni, Elba îşi revine din şoc şi înaintea ultimelor 10 minute conduce cu 3 puncte: 62-59. Partida este extrem de echilibrată până pe final. Un time-out inspirat făcut de Petricevici la scorul 77-74 pentru Elba aruncă în teren, în ultimele două minute, parcă alte echipe. Elba termina pe val şi câştigă fără emoţii în final 92-83, Cupa României.

Eroul Pesic
Indiscutabil, Milos Pesic a fost eroul lui BCM Elba, dar şi a întregului turneu final de la Sibiu. Pesic, la 25 de ani, a câştigat aproape de unul singur Cupa României. El a reuşit să marcheze 31 de puncte şi a făcut 12 recuperări în semifinala cu Otopeni, meci câştigat în ultimele secunde de Elba. Tot el a fost acelaşi om providenţial şi în finala cu Mediaşul. Pesic a marcat 24 de puncte în finală şi a reuşit 6 recuperări. Elba a pierdut de două ori finala Cupei României la baschet. În 2007 şi 2008, Elba a cedat în ultimul act în faţa celor de la CSU Asesoft Ploieşti. Timişorenii au mai ratat şi o finală de campionat, iar în acest sezon au terminat învinşi şi în finala Cupei Europei Centrale la baschet. Vineri, Elba a trecut de CS Otopeni cu: 64-62, în semifinale. În finala mică, CSU Ploieşti a învins CS Otopeni: 82-73.

Comentarii

comentarii