Acasă Actualitate Elevii timişoreni – avocaţi pentru o zi

Elevii timişoreni – avocaţi pentru o zi

396
DISTRIBUIȚI

Casa de Avocatură "Ţundrea şi Asociaţii"  susţine programul Job Shadow Day
16 elevi eminenţi din Timişoara au avut ocazia să vadă şi să simtă pe propria lor piele ce înseamnă să fi avocat pentru o zi. Tinerii de la liceele Emanuil Ungureanu, Grigore Moisil şi Colegiul Tehnic „Ion Mincu” au asistat la procesele Casei de Avocatură  "Ţundrea şi Asociaţii", singurii avocaţii din Timişoara care au luat parte la programul Job Shadow Day.

"Am avut parte de întrebări încuietoare din partea liceenilor"

Luminiţa Ţundrea, unul dintre cei mai buni avocaţi din Timişoara, a rămas profund mişcată de interesul tinerilor pentru avocatură. "A fost o experienţă interesantă, vă daţi seama, eu aveam clienţi pe care îi reprezentam în instanţă, iar în acelaşi timp ştiam că din sala de judecată mă urmăresc şi liceeni care participau la programul Job Shadow Day. Elevii au avut tot felul de întrebări despre meseria noastră, unele chiar încuietoare, în primul rând, vroiau să afle cum pot ajunge şi ei avocaţi şi ce presupune această meserie. Le-am răspuns că este nevoie de vocaţie şi de multă încredere în forţele proprii. Cei care vin pentru prima dată într-o sală de judecată au impresia că avocatul care vorbeşte cel mai mult are şi dreptate şi va avea câştig de cauză. În realitate, lucrurile nu stau aşa, un avocat trebuie să ştie când să vorbească şi când să tacă. Este nevoie de mult exerciţiu practic pentru a deprinde aceste calităţi", spune Luminiţa Ţundrea, avocatul care a reuşit, în scurt timp, să se facă remarcată prin realizările ei.

"Mulţi dintre tineri credeau că este nevoie de bani pentru a ajunge avocaţi"

Cristina Simulescu, o altă avocată a Casei de Avocatură "Ţundrea şi Asociaţii", spune că a încercat să umble puţin la mentalitatea liceenilor. "Aproape două ore am discutat cu cei 16 tineri şi am încercat să le explic că pentru a ajunge avocaţi nu este nevoie de bani, ci de multă muncă. Anul trecut, aproape 90% dintre cei care au susţinut examenul de intrare în barou au picat, asta pentru că în ultima vreme aceste examene au devenit extrem de riguroase. Aşa că cine vrea să ajungă să profeseze în această meserie are mult de muncă", spune avocata Cristina Simulescu. Programul Job Shadow Day este un parteneriat internaţional între comunitatea de afaceri şi mediul educaţional, destinat familiarizării tinerei generaţii cu piaţa forţei de muncă. Acest program este deja la a şaptea ediţie în România şi se desfăşoară în paralel în alte 10 ţări din Europa, SUA, Canada, Hong Kong şi Japonia. Anul acesta, în Timişoara doar Casa de Avocatură "Ţundrea şi Asociaţii" a participat la programul Job Shadow Day.

Comentarii

comentarii