Acasă Economic Ericsson poate prelua fabricile din Timişoara ale Kathrein

Ericsson poate prelua fabricile din Timişoara ale Kathrein

822
DISTRIBUIȚI

Tranzacţia prin care suedezii de la Ericsson au preluat divizia de antente şi filtre destinate reţelelor de telefonie mobilă, inclusiv activitatea desfăşurată la Timişoara, a primit aprobarea Comisieie Europene.

Grupul suedez Ericsson, unul dintre cei mai mari furnizori globali de echipamente și servicii pentru operatorii de comunicații, are undă verde din partea Comisiei Europene pentru cumpărarea diviziei de antene și filtre pentru rețele mobile a companiei germane Kathrein, inclusiv a subsidiarei de pe piața din România, relatează Profit.ro.
Cumpărarea Kathrein va ajuta Ericsson să își extindă capabilitățile pe segmentul tehnologiei 5G. Potrivit companiei suedeze, rețelele mobile depind tot mai mult de tehnologia antenelor, în contextul în care noile rețele 5G au nevoie de un număr crescut de antene active.

Înființată în anul 2000, Kathrein România este cel mai mare producător local de antene de comunicații mobile și TV. La Timișoara se află una dintre cele mai importante unități de producție ale companiei germane, cu o suprafață de peste 20.000 metri pătrați. În afară de Kathrein România, compania germană mai deține pe piața locală societatea Romkatel, care comercializează antenele și serviciile asociate acestora.
Kathrein este în prezent unul dintre furnizorii Ericsson. Exluzând vânzările către grupul suedez, divizia Kathrein care face subiectul tranzacției a avut, în 2018, venituri de circa 270 de milioane de euro, conform aceleiaşi surse.

Comentarii

comentarii