Acasă Politica Europarlamentarul PNL Gheorghe Falcă îl apără pe Marius Lazurca, ambasadorul României la...

Europarlamentarul PNL Gheorghe Falcă îl apără pe Marius Lazurca, ambasadorul României la Budapesta, atacat dur de ministrul de externe din Ungaria

2123
DISTRIBUIȚI
Plenary session – Clean air zone in EU cities

Ambasadorul României la Budapesta, arădeanul Marius Lazurca este supus în ultimele zilei unor atacuri venite din partea ministrului de externe Peter Szijjarto. Lazurca i-a luat apărarea unei deputate a opoziţiei din Ungaria, fiind mai apoi atacat chiar de ministrul de externe de la Budapesta.

“Marius Lazurca, ambasadorul nostru la Budapesta, este supus în aceste zile unor atacuri cel puţin surprinzătoare. Politeţea, toleranţa şi solidaritatea, valori care guvernează diplomaţia statelor europene, sunt abandonate de către ministrul de externe al Ungariei tocmai pentru a discredita un gest de solidaritate umană, normal şi necesar în aceste vremuri, făcut de diplomatul nostru. Mă simt alături de arădeanul Marius Lazurca, pe care îl cunosc bine, şi ştiu că valorile pe care le împărtăşim aici, în Arad, toleranţa şi politeţea, curajul de a spune adevărul, îl vor ghida să acţioneze cu înţelepciune şi fermitate şi mai departe, în aceste zile, ca şi în întreaga şi excelenta sa carieră diplomatică. Arădeanul Marius Lazurca, ambasadorul României la Budapesta, este din păcate în mijlocul unui atac diplomatic şi are nevoie de tot sprijinul României şi al românilor. Haideţi să îl sprijinim! Gestul său a fost unul de solidaritate, nu de implicare în competiţia politică din Ungaria. Fac apel la respectarea principiilor decenţei umane şi ale bunului simţ” – transmite europarlamentarul PNL, Gheorghe FALCĂ.

Ministrul de externe din Ungaria a publicat pe pagina sa de socializare un mesaj extrem de dur la adresa ambasadorului României: “Probabil mai jos de atât nu se poate: ambasadorul român i-a luat apărarea Timeei Szabo. Deci Timea Szabo consideră o problemă faptul că maghiarii din Transilvania şi din secuime primesc măşti şi haine de protecţie de la patria-mamă. Iar ambasadorul român e bucuros că există în parlamentul ungar partide care gândesc astfel. Este stupefiantă atitudinea, isterică şi evident mincinoasă, a ambasadorului român, dar e şi mai ruşinos faptul că opoziţia ungară şi ambasadorul român au ajuns pe aceeaşi platformă împotriva maghiarilor din Transilvania”.

Comentarii

comentarii