Acasă Actualitate Excelenţa Sa Martin Eichtinger, ambasadorul Austriei în România, s-a întâlnit cu oficialităţile...

Excelenţa Sa Martin Eichtinger, ambasadorul Austriei în România, s-a întâlnit cu oficialităţile judeţene

DISTRIBUIȚI

În Timiş sunt 352 de societăţi comerciale cu capital integral austriac
Prefectul Mircea Băcală s-a întâlnit, joi, cu Excelenţa Sa Martin Eichtinger, ambasadorul Austriei în România. La întâlnire a participat şi o delegaţie de oameni de afaceri austrieci. Prefectul a făcut o prezentare a judeţului Timiş, punctând faptul că la data de  1 martie 2010, la Oficiul Registrului Comerţului Timiş erau  înregistrate un număr de 48.123 societăţi comerciale active, din care 6.856 sunt societăţi mixte şi 5.031 societăţi comerciale cu capital integral străin. Totodată, în judeţul Timiş sunt înmatriculate 483 societăţi comerciale mixte cu capital româno-austriac şi 352 societăţi comerciale cu capital integral austriac. Dintre acestea,  în anul 2009 au fost înmatriculate 40 societăţi comerciale mixte româno – austriece şi un număr de 27 societăţi comerciale cu capital integral austriac.

Asigurări pentru condiţii meteo nefavorabile în agricultură
Mircea Băcală a spus că în judeţul Timiş există oportunităţi de investiţii, în special  în domeniul infrastructurii, al industriei alimentare şi de procesare a produselor agricole. Ambasadorul Austriei a afirmat că se află la Timişoara şi pentru a participa la o întâlnire a reprezentanţilor unor importante firme a vorbitorilor de limbă de germană din România – este vorba de companii din Austria, Germania şi Elveţia -, interesate de a investi (sau în cazul celor care funcţionează în România – de a-şi extinde investiţiile) în ţara noastră. Excelenţa Sa a precizat faptul că firmele austriece sunt interesate să pună în practică proiecte importante, unul dintre ele fiind legat de lansarea unor asigurări pentru condiţii meteo nefavorabile în agricultură. Totodată, Excelenţa Sa Martin Eichtinger a felicitat autorităţile române pentru modul în care este organizat şi funcţionează Centrul de Tranzit în Regim de Urgenţă de la Timişoara.

Nicio firmă austriacă nu şi-a retras afacerile de pe piaţa din România
Şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Liviu Borha, a primit, astăzi, vizita ambasadorului Austriei în România, Excelenţa Sa Martin Eichtinger şi a unei delegaţii de oameni de afaceri austrieci. În debutul întrevederii, vicepreşedintele Liviu Borha le-a făcut oaspeţilor o scurtă prezentare a judeţului Timiş, din punct de vedere economic şi administrativ. „Peste 40 la sută din bugetul pe 2010 al CJ Timiş este alocat pentru continuarea investiţiilor începute în anii precedenţi sau pentru iniţierea de noi proiecte”, a spus vicepreşedintele Consiliului Judeţean Timiş. Ambasadorul Austriei s-a referit la prezenţa în Timiş şi în Banat, în general, a unor importante societăţi comerciale din Austria, subliniind de asemenea că „în ciuda acestei perioade economice dificile, nicio firmă austriacă nu şi-a retras afacerile de pe piaţa din România”. Joi seară, la Timişoara, austriecii au programat  o întrevedere a oamenilor de afaceri vorbitori de limba germană, din Austria, Germania şi Elveţia. Clubul oamenilor de afaceri germani şi Clubul oamenilor de afaceri austrieci organizează în premieră o astfel de întâlnire, aici, la Timişoara.

Comentarii

comentarii