Acasă Economic Facultatea de Management în Producţie și Transporturi din cadrul UPT colaborează cu...

Facultatea de Management în Producţie și Transporturi din cadrul UPT colaborează cu succes cu marile companii din Timiș

DISTRIBUIȚI

Miercuri Marian Mocan DSCF1891

Miercuri, 23 aprilie, a avut loc o nouă întâlnire dintre reprezentanţii companiilor din Timiş şi Timişoara şi conducerea Facultăţii de Management în Producţie și Transporturi și Transporturi, din cadrul Universităţii Politehnica Timişoara. La eveniment au participat şi reprezentanţii studenţilor.

Un proiect de succes

„Este o întâlnire care se desfăşoară periodic între facultatea noastră şi companiile cu care colaborează. Noi avem semnate acorduri cu 17 companii importante din vestul ţării. Discutăm despre practica studenţilor, proiectele de diplomă sau temele de doctorat şi despre contractele de colaborare. Prima întâlnire a avut loc în 2014 şi am analizat cum s-a desfăşurat proiectul de practică al studenţilor şi ce se poate face pentru a îmbunătăţi acest proces. Acum suntem la a doua întâlnire. Relaţia s-a îmbunătăţit, dar vrem să o facem să meargă şi mai bine şi să continuăm colaborarea la un nivel şi mai ridicat”, a declarat prof. univ. dr. Marian Mocan, decanul facultăţii.
Interesul studenţilor pentru acest proiect este foarte mare, iar oferta de locuri de practică este la fel de mare. Fiindcă relaţia decurge foarte bine, mulţi absolvenţi rămân să lucreze în companiile unde şi-au făcut practica. Mai mult, din 7 companii analizate, 35% dintre studenţii care şi-au făcut practica în anul III au continuat şi în anul IV, în aceleaşi firme pentru a-şi realiza proiectul de diplomă.
„Avantajul este că absolvenţii îşi găsesc locurile de muncă din timpul facultăţii, iar companiile vor avea angajaţi de înaltă calitate”, a sublinat prof. Mocan. Reprezentanţii companiilor participante la eveniment şi-au arătat mulţumirea faţă de acest proiect foarte util, atât pentru studenţi, cât şi pentru mediul economic. „E un pas foarte important. Practica la locul de muncă îi ajută foarte mult pe studenţi. Unii au rămas să lucreze după absolvire”, spune Szakal Ladislau, HR Manager ContiTech. De asemenea, participanţii au venit cu ideea că este nevoie şi de o strategie pe termen lung, pentru ca programul să aibă succes cu adevărat, aşa cum se întâmplă în ţările cu tradiţie din Uniunea Europeană.

Specializarea Inginerie și Management

Specializarea Inginerie și Management din cadrul facultății oferă informații generale de inginerie și economie, cu accent pe management. În primii ani se studiază câteva materii ce țin de ingineria mecanică, electrică, construcțiilor și cea chimică, apoi materii de macro și micro economie, bazele contabilității și drept economic. Ulterior, studenţii învăța și discipline de tipul: marketing, bazele managementului, managementul calității, inginerie economică, ingineria valorii, managementul resurselor umane, managementul producției şi operațiilor. Domeniile în care absolvenţii se pot angaja după terminarea facultății sunt foarte variate: începând de la manager al propriei afaceri, până la consultant pe probleme de management la firme multinaționale, manager în diverse instituții locale sau internaționale, inginer pe probleme de calitate, in domeniul ingineriei industriale, al logisticii sau marketingului. De asemenea, există o specializare şi în administraţie publică şi trei masterate cu o perioadă de trei ani de studii.
Firmele participante la eveniment au fost: ContiTech, DURA Automotive, Hella România, Continental Automotive, Continental Automotive Products – Divizia Cauciucuri, DB Schenker Romtrans, Johnson Controls Jimbolia, Alcatel Lucent, Flextronics, FM România, Azur, Prompt, Webasto, Ursus Breweries şi Tehmabat.

Comentarii

comentarii