Acasă Actualitate Fapte ale milosteniei creștine, în Postul Paștelui, în parohia Viile Fabric din...

Fapte ale milosteniei creștine, în Postul Paștelui, în parohia Viile Fabric din Calea Lipovei Timișoara

469
DISTRIBUIȚI

An de an și de ani buni, parohia timișoreană Viile Fabric din Calea Lipovei Timișoara acordă, cu ajutorul comunității parohiale, pachete consistente de alimente neperisabile și bani familiilor aflate în dificultate și greu încercate din punct de vedere social și financiar.

În general, timpul marilor sărbători ale creștinătății sensibilizează inima credincioșilor și devin solidari cu semenii lor, mângâind, astfel, prin faptele milei trupești, pe cei se află în diferite tipuri de nevoi.

Femeile din Comitetul parohial au pregătit și distribuit luni 65 de pachete de alimente neperisabile și, totodată, au împărțit suma de 12.000 lei familiilor nevoiașe aflate în evidențele parohiale.

Amintim că parohia Viile Fabric, de peste 8 ani de zile, sprijină lunar secția de recuperare pediatrică din cadrul Spitalului ”Louis Țurcanu” din Timișoara, cu materiale igenico-sanitare de îngrijire a copiilor, medicamente și alte produse și echipamente ce sunt necesare bunei desfășurări a activității medicale și administrative.

De asemenea, de peste 4 ani de zile, cu ajutorul SC GENESA SRL, din localitatea Dumbrăvița, reprezentată de bunii creștini Adrian și Voica Bircea, parohia oferă o masă caldă zilnic pentru 50 de persoane.

Acestea sunt rodul firesc al milostivirii creștine a iubirii și solidarității parohiale față oamenii vârstnici și săraci și față de familiile cu mulți copii, care suferă datorită situației sociale deosebite în care se află și nu reușesc prin veniturile lunare să se suțină pentru a duce o viață normală.

 

Comentarii

comentarii