Acasă Actualitate Farmaciile din Timişoara nu mai eliberează reţete gratuite şi compensate

Farmaciile din Timişoara nu mai eliberează reţete gratuite şi compensate

369
DISTRIBUIȚI
“Plata se face la 210 zile, iar, între timp, s-a ajuns la 290 de zile. Nicăieri în Europa nu există aşa ceva”, a spus Rodica Vlad, patroana unui lanţ de farmacii.

 
Farmaciştii din Timişoara au ajuns la disperare, din cauza lipsei banilor, iar de luni, 9 august, nu mai vor să elibereze reţete gratuite şi compensate bolnavilor. “Plata se face la 210 zile, iar, între timp, s-a ajuns la 290 de zile. Nicăieri în Europa nu există aşa ceva. Dacă nu s-au preluat reţetele până acum, se îndepărtează termenul de plată cu încă 60 de zile şi, astfel, se apropie de un an. Acesta nu e comerţ. Aşa nu se pot concepe drepturile omului, ale asiguratului, ale salariatului şi ale societăţilor comerciale. Nu sunt de acord cu acest lucru. Aşa nu pot să îmi fac treaba. Vreau să îmi fac meseria, iar profesia mea presupune şi eliberarea de reţete gratuite şi compensate. Eu îmi plătesc drepturile în fiecare lună casei de asigurări de sănătate şi pentru cei 160 de angajaţi, aşa că aştept ca şi cei de la casă să îmi dea înapoi banul pe care eu îl eliberez bolnavului”, a declarat Rodica Vlad, patronul unui lanţ de farmacii în Timişoara.
Mariana Mocioalcă, PR Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Timiş, a declarat că CJAS Timiş a plătit mai mult de jumătate din valoarea facturilor pe luna noiembrie. “În continuare, sperăm că farmaciile vor elibera reţete compensate şi gratuite şi nu vor pune în pericol sănătatea bolnavilor. În momentul rectificării bugetare, vom plăti şi diferenţa de bani”, a spus Mocioalcă.  
 
 
 

Comentarii

comentarii