Acasă Cultura “Faust” – coproducţie Timişoara-Bruchsal

“Faust” – coproducţie Timişoara-Bruchsal

DISTRIBUIȚI

Sursă foto: TGST
Teatrul German de Stat Timişoara pregăteşte împreună cu Teatrul de Stat din Bruchsal (Germania) o coproducţie a piesei “Goethe Lenau Faust, explorarea unui mit”. Pregătirile pentru spectacol continuă în această perioadă, iar proiectul comun începe să prindă contur. În aceste zile reprezentanţi ai ambelor teatre s-au întâlnit la Timişoara pentru a clarifica ultimele detalii privitoare la montarea acestui spectacol care se bazează pe texte de Johann Wolfgang Goethe şi Nikolaus Lenau. Din partea teatrului din Bruchsal este prezent la Timişoara directorul Carsten Ramm, care va semna şi regia acestui spectacol, scenografa Ines Unser şi asistenta de regie Giovanna Gilges, care s-au întâlnit cu directorul TGST Lucian M. Vărşăndan şi cu echipa de proiect din partea scenei germane timişorene. Distribuţia spectacolului va fi compusă din actori din Timişoara şi din Bruchsal.
„Goethe Lenau Faust, explorarea unui mit“ va avea parte de două premiere în stagiunea 2009/2010: în 25 septembrie 2009, la Timişoara , în sala TGST, şi în 4 februarie 2010, la Bruchsal. Reprezentaţiile se vor juca în limba germană, iar în România acestea se vor traduce simultan în limba română.
Astrid Weiss, referent de presă al TGST ne informează că această coproducţie reprezintă un moment de vârf în cadrul relaţiilor de colaborare dintre cele două instituţii, dar şi între Timişoara şi landul german Baden-Württemberg.
Tocmai de aceea, şi-au confirmat deja susţinerea acestui proiect Ministerul Ştiinţei, Cercetării şi Artei din landul Baden-Württemberg, Municipiul Timişoara, Fundaţia Landului Baden-Württemberg şi Fundaţia pentru Cultura Şvabilor Dunăreni din Landul Baden-Württemberg.

Comentarii

comentarii