Acasă Sport FC Timişoara plăteşte amenzi de zeci de mii de euro din cauza...

FC Timişoara plăteşte amenzi de zeci de mii de euro din cauza suporterilor

370
DISTRIBUIȚI

Preşedintele Consiliului de Administraţie al FC Timişoara, Marian Iancu, a explicat, într-un comunicat de presă, de ce a decis să se vândă bilete la meciurile echipei bănăţene în Europa League numai la pachet şi nu pentru fiecare meci în parte.
Spre dezamăgirea unor suporteri, biletele pentru partidele FC Timişoara de pe teren propriu, cu Dinamo Zagreb, Ajax Amsterdam şi Anderlecht Bruxelles, nu se vând decât la pachet, iar cel mai mic preţ este de 100 de lei. În urma unor critici aduse clubului din acest motiv, patronul Marian Iancu şi-a asumat răspunderea pentru această decizie şi detaliază unele din cheltuielile clubului, inclusiv cele cu achitarea amenzilor în urma suporterilor violenţi.
„Doar în ultimul an, clubul a fost obligat să plătească şi a plătit amenzi echivalente cu suma necesară pentru biletele a 1.100 de suporteri de la peluze sau 600 de fani de la tribune. Şi asta doar din vina unora dintre ei. De exemplu, am plătit amenzi de 30.000 de euro pentru torţe la partida din deplasare cu Partizan Belgrad, 15.000 de euro pentru incidentele din finala Cupei României, ediţia 2009, 5.000 de euro pentru torţe la jocul de acasă cu Shakhtar”, se arată în comunicatul de presă.
Iancu precizează că analiza costurilor unui pachet de bilete, comparativ cu cât câştigă o persoană în Occident, arată că preţul biletului unui singur meci din deplasare în UEFA Europa League, de exemplu la Amsterdam, este echivalent cu costul pachetului de tichete pentru jocurile de pe teren propriu ale FC Timişoara, din amintita competiţie. „Ca fapt divers, fiindcă se tot vorbeşte că preţurile la partidele noastre de pe teren propriu sunt mari, vă amintesc că există meciuri în divizia secundă din România, unde preţul unui bilet de intrare ajunge la 30 sau 35 de lei!”, mai spune Iancu.
În plus, adaugă că orice deplasare europeană costă clubul în jur de 50.000 de euro, iar organizarea unui joc pe teren propriu, în competiţiile continentale ajunge până la 20.000 de euro. „S-au făcut eforturi considerabile pentru a ajunge la acest nivel, iar cheltuielile sunt departe de a fi acoperite. Decizia ca biletele să fie vândute numai la pachet îmi aparţine”, adaugă Marian Iancu.
Precizările boss-ului FC Timişoara vin după anunţarea preţurilor la pachetul de bilete valabil pentru toate cele trei partide pe care echipa le va susţine pe teren propriu în Europa League. Aceste bilete se vând, cu începere din 15 septembrie, numai la pachet şi au următoarele preţuri: 100 de lei la peluzele sud şi nord, 200 de lei la tribunele 1 şi 2, 300 de lei la tribuna 0 şi 500 de lei la loje.
În această toamnă, FC Timişoara va avea următoarele partide în grupa A a UEFA Europa League: 1 octombrie: FC Timişoara – Dinamo Zagreb (ora 22,05), 22 octombrie: FC Timişoara – Anderlecht Bruxelles (ora 22,05) şi 2 decembrie: FC Timişoara – Ajax Amsterdam (ora 22,05).
Sursa: AMOS News

Comentarii

comentarii