Acasă Sport F.C. Timişoara se descurcă cu echipele valoroase

F.C. Timişoara se descurcă cu echipele valoroase

382
DISTRIBUIȚI

F.C. Timişoara se simte bine când evoluează în faţa echipelor valoroase. De la instalarea lui Ioan Ovidiu Sabău pe banca tehnică, F.C. Timişoara a reuşit o serie de rezultate excelente în faţa a trei echipe cu nume din Europa.
A fost mai întâi „dubla” cu Şahtior Doneţk, echipă pregătită de compatriotul Mircea Lucescu, în care jucătorii lui Ioan Ovidiu Sabău s-au autodepăşit, reuşind o calificare care a lăsat cu gura căscată un continent întreg. Surpriza eliminării ucrainienilor a fost cu atât mai mare cu cât Şahtior este deţinătoarea ultimei Cupe UEFA. A urmat o nouă dublă confruntare de foc pentru timişoreni, cu VfB Stuttgart, un alt nume cu rezonanţă în fotbalul european. Chiar dacă, pe teren propriu, timişorenii s-au poticnit şi au pierdut cu 0-2, jocul acestora s-a ridicat peste orice evoluţie a vreunei echipe româneşti în cupele europene de anul acesta, dacă ţinem cont de valoarea adversarului întâlnit. Mai mult, băieţii „Moţului” nu au pierdut returul cu nemţii, desfăşurat pe terenul din Stuttgart, acolo unde evoluţia din meciul tur şi publicul civilizat din Timişora i-a determinat pe suporterii nemţii să fraternizeze cu cei din oraşul de pe Bega. În cele din urmă, partida s-a terminat la egalitate, 0-0.
Europa s-a mirat din nou de forţa de joc a F.C. Timişoara după debutul în Europa League, în faţa celor de la Ajax Amsterdam, un club înfiinţat acum mai bine de o sută de ani, pe 18 martie 1900. Ajax este o formaţie cu 29 de titluri de campioană la activ şi cu patru Cupe ale Campionilor câştigate, ultima în 1995. Alb-violeţii nu au ţinut cont de acest palmares şi au avut o evoluţie excelentă, încununată cu obţinerea unui punct de aur pe terenul formaţiei care are în lot o droaie de fotbalişti tineri care, în următorii ani, mai mult ca sigur vor bate la porţile marilor cluburi din Europa. „Moţul” s-a dovedit din nou inspirat, prin titularizarea lui Mera, un alt puşti care, alături de Pantilimon, Luchin, Latovlevici sau Scutaru, evolua în urmă cu doi ani pentru satelitul formaţiei timişorene.
După joc, Ioan Ovidiu Sabău s-a declarat mulţumit de evoluţia elevilor săi, precizând totuşi că se putea obţine chiar şi un rezultat mai bun, acesta fiind condiţionat însă de o evoluţie curajoasă. Punctul scos în Olanda îi îndreptăţeşte şi, în acelaşi timp, îi obligă pe timişoreni să spere că vor trece de grupa din care mai fac parte Anderlecht Bruxelles şi Dinamo Zagreb.

Comentarii

comentarii