Acasă Cultura Festivalul Mierii și al Doinelor 2019 are loc, în weekend, la Muzeul...

Festivalul Mierii și al Doinelor 2019 are loc, în weekend, la Muzeul Satului Bănățean Timișoara

573
DISTRIBUIȚI

Festivalul Mierii și al Doinelor Timișoara va avea loc, la Muzeul Satului Bănățean, în perioada 28-29 septembrie 2019, de la ora 10.00, în organizarea Asociației Crescătorilor de Albine Timiș și a Asociației Culturale „Constantin Brâncuși” din Timișoara.

Îi invităm pe toți timișorenii, pe toți bănățenii de la pustă și pe cei de la munte, pe toți iubitorii albinelor indiferent de forma asociativă din care fac parte și pe toți cei care în decursul timpului au organizat ori au contribuit la păstrarea milenarei îndeletniciri de creștere a albinelor, pe toți iubitorii doinei fermecătoare din Banat, pe harnicii și iubitorii de frumos, la o plimbare pe aleile Muzeului Satului Bănățean, la o degustare din cea mai dulce licoare pământeană și la o cântare doinită din adâncurile timpurilor.

 Ca noutate, vă asigurăm că fiecare apicultor are pregatită povestea miracolului trecerii a tot ce are mai curat natura din mugurii pomilor și florile câmpului în hrana zeilor antici, cel mai curat, sănătos și natural dulce, mierea.

Însă acest lucru se poate împlini doar prin munca albinuțelor și pasiunea apicultorilor, și cum altfel decât cu sufletul împlinit de doina din străbuni, cântecul patimii, iubirii și respectului pentru viață!

Vă așteptăm cu drag și promitem că împreună, munca și doina, hărnicia și talentul, vor fi gazde primitoare în Muzeul Satului Bănățean, degustarea mierii îndulcind trupul, iar trăirea doinei alinând sufletul! Să fiți bineveniți”, este mesajul organizatorilor.

Comentarii

comentarii