Acas─â Politica Florian Coldea a fost aspru pedepsit

Florian Coldea a fost aspru pedepsit

2125
DISTRIBUIȚI

Nu este deloc ├«nt├ómpl─âtor faptul c─â generalul cu patru stele Florian Coldea este omul ales de SRI, pentru a ridica pe ├«nalte culmi nivelul de etic─â al viitorilor lucr─âtori din institu╚Ťie. Este cadru didactic ├«n grad de conferen╚Ťiar cu acte ├«n toate regula la Academia de Informa╚Ťii a SRI. ╚śi pred─â ceea ce ╚Ötie cel mai bine. Etica. ┬áCum a ajuns acolo Coldea ╚Öi de ce tocmai acolo ╚Öi nu ├«n alt─â parte? Iat─â o ├«ntrebare la care, mai devreme sau mai t├órziu, societatea civil─â, dac─â nu ╚Öi altcineva, ar trebui s─â dea un r─âspuns concludent.

Generalul cu patru stele Florian Coldea a fost ridicat la cel mai ├«nalt rang militar ╚Öi f─âcut director operativ al Serviciului Rom├ón de Informa╚Ťii de c─âtre fostul pre╚Öedinte Traian B─âsescu. Acesta a ├«ncercat s─â-l fidelizeze astfel pe omul cheie al binomului. Fix pe cel despre care acela╚Öi Traian B─âsescu a afirmat, dup─â ce nu a mai fost pre╚Öedinte, c─â s-a aflat ├«n fruntea unui sistem mafiot.

De-a lungul timpului, presa non-pupincurist─â a prezentat ├«n mod insistent acte ╚Öi fapte reprobabile puse la cale sau chiar s─âv├ór╚Öite de directorul operativ al celui mai mare serviciu secret al ╚Ť─ârii. Lucruri extrem de grave. Unele viz├ónd poli╚Ťia politic─â f─âcut─â prin intermediul ╚Öantaj─ârii, racol─ârii ╚Öi utiliz─ârii unor importan╚Ťi oameni politici. Lichidarea cu ajutorul DNA a unui num─âr impresionant de adversari politici sau pur ╚Öi simplu de critici ai regimului Traian B─âsescu. ├Änc─âlc─âri flagrante orchestrate de Florian Coldea ale drepturilor ╚Öi libert─â╚Ťilor fundamentale ale omului ╚Öi ale legilor statului care le garanteaz─â. Presa a mai relatat pe larg despre implicarea Serviciului Rom├ón de Informa╚Ťii, sub patronajul lui Coldea ╚Öi p─âl─âria lui George Maior, ├«n via╚Ťa economic─â a Rom├óniei, ├«n special prin intermediul unor societ─â╚Ťi comerciale acoperite. Efectul acestor opera╚Ťiuni s-a tradus printr-o economie nefunc╚Ťional─â, ├«n care legea liberei concuren╚Ťe a fost sacrificat─â pentru favorizarea societ─â╚Ťilor comerciale patronate de lucr─âtori sub acoperire ai Serviciului Rom├ón de Informa╚Ťii. Aceste societ─â╚Ťi sus╚Ťinute intens de c─âtre institu╚Ťiea u c├ó╚Ötigat cvasi-totalitatea licita╚Ťiilor, mai ales ├«n contractele cu statul ╚Öi s-au remarcat prin lichidarea nemiloas─â a concuren╚Ťilor, care nu aveau leg─âturi cu Serviciul Rom├ón de informa╚Ťii. Li s-a ├«nt├ómplat acest lucru inclusiv reprezentan╚Ťilor altor societ─â╚Ťi acoperite ale serviciilor secrete concurente.

La fel s-a ├«nt├ómplat ╚Öi ├«n ceea ce prive╚Öte ONG-urile. Dup─â modelul brevetat cu mult timp ├«n urm─â de George Soros, care a descoperit c─â societatea civi─â organizat─â ╚Öi manipulat─â prin intemediul unor ONG-uri poate fi transformat─â ├«ntr-un instrument extrem de util de presiune pentru ob╚Ťinerea de pozi╚Ťii dominante a celor care orchestreaz─â ├«ntreaga afacere, dar ╚Öi de discreditare ╚Öi anihilare a organiza╚Ťiilor societ─â╚Ťii civile, care nu particip─â la aceast hor─â macabr─â, SRI a utilizat sume considerabile din banii publici ╚Öi a realizat o construc╚Ťie impresionant─â ╚Öi extrem de eficient─â de asemenea ONG-uri.

├Än fine, tot sub conducerea operativ─â a lui Florian Coldea, redac╚Ťiile din presa scris─â, audio-vizual─â ╚Öi electronic─â au fost infestate de un mare num─âr de agen╚Ťi acoperi╚Ťi, care nu au avut alt rol dec├ót acela de a distorsiona informa╚Ťiile de interes public ├«ncerc├ónd ╚Öi reu╚Öind s─â manipuleze mase de oameni ├«n direc╚Ťii vizate de politicile SRI, institu╚Ťie care s-a transformat ├«ntr-un stat ├«n stat.

Pentru a se ajunge aici, treptat, cu complictatea pre╚Öedintelui Traian B─âsescu ╚Öi a tuturor guvernelor dar ╚Öi cu complicitatea Parlamentului, Serviciul Rom├ón de Informa╚Ťii a ajuns an de an s─â primeasc fonduri din ce ├«n ce mai mari din bugetul ╚Öi din avu╚Ťia public─â, devenind cea mai supraponderal─â institu╚Ťie din Rom├ónia ╚Öi una dintre cele mai bine bugetate institu╚Ťii de acest fel din lume, raportat la Produsul Intern Brut.

Mo╚Ötenirea lui Coldea a ├«nsemnat cei mai mul╚Ťi lucr─âtorori ai unui serviciu secret din lume, minus Coreea de Nord, raportat la num─ârul de locuitori, cele mai numeroase intercept─âri din lume f─âcute de vreun serviciu secret ╚Öi cel mai mare buget din lume raportat la Produsul Intern Brut ╚Öi la num─ârul de locuitori. S-a ajuns ├«n situa╚Ťia uluitoare ca spionajul intern s─â aib─â un buget de ╚Öase ori mai mare dec├ót spionajul extern asigurat de SIE. ╚śi asta ├«n timp ce situa╚Ťia ├«n celelalte state euro-atlantice este inversat─â. De regul─â, serviciile de informa╚Ťii externe au un buget de trei ori mai mare dec├ót serviciile interne de informa╚Ťii. Cum este ╚Öi firesc.┬á Inamicul se afl─â ├«n afar─â, nu ├«nauntru.

Sub conducerea lui Florian Coldea, ╚Öi umbrela atot-z├ómbitoare a lui George Maior, Serviciul Rom├ón de Informa╚Ťii a schimbat natura statului rom├ón transform├óndu-l ├«ntr-un stat poli╚Ťienesc. ╚śi, de aici ├«ncolo, au fost posibile ╚Öi sunt ├«nc─â posibile toate atentatele la care asist─âm ├«mpotriva drepturilor ╚Öi libert─â╚Ťilor fundamentale ale omului.

├Än plan intern, Florian Coldea a condus SRI-ul ca un satrap, elimin├óndu-i ╚Öi marginaliz├óndu-i pe ofi╚Ťerii de informa╚Ťii cinsti╚Ťi, iar atunci c├ónd ace╚Ötia nu au putut fi neutraliza╚Ťi, tot Florian Coldea este eminen╚Ťa cenu╚Öie din spatee demiterii acestora sau chiar┬á deschiderii unor dosare penale ├«mpotriva lor.

├Änainte de a fi fost demis, Coldea┬á a fost cunoscut ╚Öi ca un ╚Öef de institu╚Ťie care practica pe scar─â larg─â presiunea ╚Öi ╚Öantajul, inclusiv asupra unor prim-mini╚Ötri. Scandalul declan╚Öat de un om din epicentrul sistemului, mai ├«nt├ói om de afaceri av├ónd str├ónse leg─âturi cu SRI ╚Öi apoi parlamentar trimis de SRI ├«n Comisia de control SRI ╚Öi ├«ntr-o func╚Ťie cheie ÔÇô l-am numit astfel pe Sebastian Ghi╚Ť─â ÔÇô a scos la iveal─â faptul c─â Florian Coldea ├«╚Öi f─âcuse obiceiul de a-╚Öi petrece concedii de lux pe banii omului de afaceri. Mai mult chiar, el a solicitat ╚Öi a ob╚Ťinut documente false, pe care le-a introdus ├«n contabilitatea Serviciului Rom├ón de Informa╚Ťii sub form─â de deconturi ale unor sejururi pl─âtite ├«n realitate de Sebastian Ghi╚Ť─â. Acestea sunt infrac╚Ťiuni de fals ╚Öi de uz de fals, care oriunde ├«n lume, inclusiv ├«n Rom├ónia, se pedepsesc cu ├«nchisoare.

╚śi Florian Cldea, dup─â ce faptele au fost devoalate ╚Öi dovedite, chiar dintr-un control intern SRI, a fost aspru pedepsit. S-a putut retrage din SRI cu toate onorurile, cu toate gradele ob╚Ťinute, cu o pensie uria╚Ö─â ╚Öi, ca cirea╚Ö─â pe tort, a primit ├«n urma unui concurs regizat ╚Öi un post de conferen╚Ťiar la Academia de Informa╚Ťii a SRI. ╚śi unde, Doamne? Chiar la Catedra de Etic─â.

A╚Öadar, Florian Coldea, autor a nenum─ârate f─âr─âdelegi ├«╚Öi completeaz─â pensia uria╚Ö─â cu un salariu pe m─âsur─â ╚Öi ├«╚Öi aduce aportul la crearea viitoarelor genera╚Ťii de ofi╚Ťeri SRI. Pe care ├«i ├«nva╚Ť─â etica lui. Cum este statul care permite a╚Öa ceva? Este un stat de drept? Sau un stat nedrept? Adic─â de drep╚Ťi?

 

 

Comentarii

comentarii