Acasă Actualitate Fonduri de peste 350.000 lei pentru activități care promovează mersul pe bicicletă,...

Fonduri de peste 350.000 lei pentru activități care promovează mersul pe bicicletă, educația și inovația în domeniul ciclismului

DISTRIBUIȚI

Pentru al treilea an consecutiv, Fundația Comunitară Timișoara și Decathlon lansează apelul de proiecte RO Bike Valley, un fond de finanțare care promovează mersul pe bicicletă, educația și inovația, și care se desfășoară în județele Timiș, Caraș Severin și Arad.

„În anul 2023, în cea de-a doua ediție a programului RO Bike Valley am finanțat peste 30 de proiecte din cele trei județe. Pe întreaga durată a anului curent, echipele au organizat activități de educație rutieră pentru bicicliști, atât pentru copii cât și pentru adulți, competiții sportive, activități educaționale non-formale și de recreere pe biciclete, mini-cursuri online pentru bicicliștii începători, ture în natură pentru iubitorii de mers pe două roți, și multe altele. Facem toate acestea pentru că ne dorim ca mersul pe bicicletă să se transforme într-un stil de viață sustenabil, mai puțin poluant, care susține sănătatea și starea de bine. Ediția 2023 este încă în derulare și urmează să se încheie la finalul anului”, a declarat Daniela Chesaru, directorul executiv al Fundației Comunitare Timișoara.

În anul 2023, finanțările celei de-a treia ediții sunt destinate organizațiilor non-guvernamentale, grupurilor de inițiativă cetățenești, dar și unităților de învățământ din cele trei județe. Sunt invitați să aplice toți cei care au o idee care promovează utilizarea bicicletei, sau cei care doresc să organizeze campanii de educare și conștientizare pentru siguranța în trafic a bicicliștilor.

În perioada 11 octombrie – 1 noiembrie, toți cei interesați vor completa cererea de intenție. Între 18 octombrie și 8 noiembrie, echipa Fundației Comunitare Timișoara alături de partenerii de la Fundația Comunitară Banatul Montan vor organiza întâlniri de consultare și consiliere cu solicitanții, urmând ca până în 17 noiembrie să fie selectate proiectele câștigătoare. Activitățile propuse vor începe din 1 ianuarie 2024. Finanțările oferite sunt nerambursabile și vor fi acordate sub formă de microgranturi cu valoare între 5000 și 15.000 lei.

Mai multe detalii despre acordarea granturilor și mecanismele de finanțare puteți afla pe www.fundatiacomunitaratimisoara.ro.

RO Bike Valley este mișcarea României către economia circulară, mobilitate, comunități active și stil de viață sănătos, susținută de Decathlon. Aceasta îşi propune să creeze o comunitate de parteneri, alături de care să contribuie la dezvoltarea circulară a întregului lanţ economic şi social de producţie, folosire, reciclare a bicicletelor, precum şi creşterea accesului, infrastructurii şi unor comunităţi prietenoase cu ciclismul. Viziunea economiei circulare este surprinsă în cei patru piloni ai programului RO Bike Valley, care urmăresc impactul economic şi social al utilizării bicicletelor: producție, dezvoltare, access, comunitate.

În viziunea economiei circulare, RO Bike Valley îşi propune să crească producţia locală pe întregul ciclu de viaţă al bicicletei: de la producţia locală de componente şi materii prime, la dezvoltarea produselor şi serviciilor conexe de utilizare, prelungire a duratei de viaţă, reparaţie şi reciclare a bicicletelor.

Comentarii

comentarii