Acasă Actualitate Fritz își face campanie electorală fără respectarea legii

Fritz își face campanie electorală fără respectarea legii

DISTRIBUIȚI

Din poziția de primar al Timișoarei, Dominic Fritz crede că i se permite orice. După ce și-a amplasat ilegal mesh-ul din de pe clădirea Asirom – amplasare amendată de Poliția Locală, Frtiz continuă seria de ilegalități. Deși nu suntem nici măcar în pre-campanei electorală, pe mai multe ecrane publicitare din Timișoara apare mesajul ”pe 9 iunie votăm Alianța Timișoara Unită”. Mesaj care nu are ce căuta pe un panou publicitar.

Campania electorală pentru alegerile locale din luna iunie va începe pe 10 mai 2024 și se va încheia pe 7 iunie 2024, conform unei decizii recente a Consiliului Național al Audiovizualului (CNA).

Conform legii, utilizarea bannerelor, mesh-urilor sau panourilor este legală atât timp cât respectă reglementările privind publicitatea stradală și cele privind finanțarea partidelor politice. Partidele politice se pot promova și în afara campaniei electorale. Și cum ”stăpânul” Timișoarei este încă Dominic Fritz, respectarea reglementărilor este opțională pentru USR. Pentru ceilalți se aplică cenzura.

Toate acestea însă vor fi strict reglementate, odată cu începerea oficială a campaniei electorale.

Până atunci, fără a respecta legea finanțării partidelor politice, USR a împânzit Timișoara cu afișe, mesh-uri, bannere și corturi.

Comentarii

comentarii