Acasă Actualitate Fundația Timișoara 89 a oferit diplomele Meritului Umanitar

Fundația Timișoara 89 a oferit diplomele Meritului Umanitar

806
DISTRIBUIȚI

Prietenii scriitorului Petru Ilieșu și ai Fundației Timișoara 89, strada Martir Gogu Opre nr. 24, Freidorf, s-au reunit marți, 28 mai, pentru o seară minunată, unde arta dramatică s-a împletit cu arta vizuală, cu prilejul festivității de decernare a diplomelor Meritului Umanitar 2018.

În același timp au fost prezentate retrospectiva anuală a Fundației Timișoara 89 și vernisajul expoziției personale Lumi virtuale, autor artistul vizual timișorean, Valeriu Sepi.

Levente Kocsardi i-a ținut cu sufletul la gură pe cei prezenți, prin jocul său convingător de mare actor, cu sceneta intitulată Marmelodov, după romanul Crimă și pedeapsă, de Dostoievski.

Merituoșii din acest an care au primit diplomele Meritul Umanitar pentru activități umanitare și de susținere a Fundației Timișoara 989 au fost Diana Morar, Mihai Avram și Lucian Căldăraru.

”Și în 2018 preocuparea noastră principală a fost dezvoltarea capacității de cazare a oamenilor fără adăpost în complexul social Arhipelag, în cadrul programului O casă pentru fiecare. Am reușit construirea și amenajarea celei de-a 4 a casă. E vorba de Casa elvețiană.

Astfel, am ajuns la 56 locuri de cazare disponibile, 45 dintre acestea fiind acreditate.

Conform evidențelor, în 2018, centru de cazare a oferit adăpost pentru 102 persoane, 59 fiind cazuri noi. 96 cazuri au fost neeligibile și direcționate către alte servicii din Timișoara”, a explicat Petru Ilieșu, președintele Fundației Timișoara 89.

În activitățile fundației, sponsori și parteneri au fost U-ASSIST Suedia, Roemenehilfe Olanda, Clubul Rotary Timișoara, cluburile Lions Timișoara, Rotaract Timișoara, Hilfe fur Kinder Timișoara, Smithfield Prod, Profi Timișoara și diverși sponsori din Elveția și Germania.

”În acest an sperăm să ducem la bun sfârșit construcția Casei germane, ce-a de-a cincea casă din Arhipelag. Cât de curând vom iniția o strângere de fonduri în acest scop”, a mai spus Ilieșu.

Seara de marți, s-a încheiat cu o petrecere în grădină, cu muzică, prieteni, la un pahar de vin, lângă tradiționalul ceaun cu gulaș.

 

Comentarii

comentarii