Acasă Cultura Începe Festivalul etniilor 2019, la Muzeul Satului Bănățean. Programul

Începe Festivalul etniilor 2019, la Muzeul Satului Bănățean. Programul

1106
DISTRIBUIȚI

Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș organizează duminică, 2 iunie 2019, de la ora: 14:00, la Muzeul Satului Bănățean de la Pădurea Verde Timișoara, Festivalul etniilor 2019.

Finanțator Consiliul Județean Timiș.

Astfel, veți avea ocazia să redescoperiți Banatul de odinioară, plin de farmec și culoare, în cel mai pitoresc festival al tradițiilor.

Festivalul Etniilor ediția a XIX-a aduce pe scenă poveștile, muzica, dansurile  sârbilor, germanilor, maghiarilor, bulgarilor, cehilor și slovacilor, rromilor, evreilor, ucrainenilor și aromânilor.

Nașul acestei ediții este etnia rromă și pentru prima dată la Timișoara, la Muzeul Satului Bănățean, invitatul special al acestei ediții  va fi Damian and Brothers, proiect al renumitului artist Damian Drăghici, cunoscut în România pentru colaborările cu artiști în vogă cum ar fi Andra, Smiley, Feli, Delia sau Irina Rimes. 

Damian and Brothers vor interpreta pe scena de la Muzeul Satului Bănățean hit-uri ca ”Ederelezi”, ”Hopai Diri Da”, ”Mama mea e florăreasă”, ”Domnișoară, domnișoară” în orchestrații originale semnate Damian Drăghici.

Atmosfera festivalului va fi  întreținută de dansuri și cântece specifice etniei rrome,  iar evenimentul va urma tipicul unei rugi bănățene în care, simbolic, la fiecare casă tradițională va avea loc un joc  cu voie bună la care nașul acestei ediții va da startul.

După un periplu care începe la ora: 14:00 la casa fiecărei etnii, la ora 16:00 va începe spectacolul în care vom readuce spiritul Banatului de altădată prin intermediul cântecelor și dansurilor specifice fiecărei etnii.

La ora 18: 00, nașul evenimentului va încheia spectacolul cu recitalul invitatului special: Damian and Brothers.

Intrarea este liberă.

Vă așteptăm cu drag -îndeamnă CCAJ Timiș.

 

 

Comentarii

comentarii