Acasă Actualitate Gheorghe Ciuhandu ar putea fi preşedintele unui PNŢCD unit

Gheorghe Ciuhandu ar putea fi preşedintele unui PNŢCD unit

461
DISTRIBUIȚI

Este de părere Radu Sârbu
PNŢCD are aripi. Nu zboară, dar face politică. Partidul este împărţit în două aripi: aripa Radu Sârbu şi aripa Miluţ. Între cele două părţi în care este scindat PNŢCD-ul există nu mai puţin de opt procese, fiecare vrând să demonstreze că adevăratul PNŢCD e în ograda lui. Radu Sârbu – preşedintele PNŢCD, prezent la Timişoara – a afirmat că, în eventualitatea unei concilieri şi a unificării ţărăniştilor, preşedinte nu ar putea fi niciunul dintre conducătorii celor două aripi. O soluţie ar putea fi însă primarul Timişoarei şi preşedintele PNŢCD Timiş, Gheorghe Ciuhandu.

“Miluţ a fluturat pentru prima dată o batistă albă, mică şi găurită, pentru o eventualitate de a ne concilia”
“Noi, de la bun început, am încercat să evităm procesele şi să ajungem la o rezolvare amiabilă. Legea partidelor este atât de proastă încât permite unui singur om, fostul preşedinte, să conteste întreg partidul. El rămâne opozabil până când se judecă toate eventualele contestaţii. Legea partidelor dă prioritate unui om, în faţa unui întreg partid. Sunt opt procese pe rol. Într-unul singur există o sentinţă în favoarea noastră. Vom avea în toate celelalte. Miluţ a fluturat pentru prima dată o batistă albă, mică şi găurită, pentru o eventualitate de a ne concilia. S-ar presupune găsirea unui nou preşedinte, altul decât el sau eu. Este prima noastră opţiune ca domnul Ciuhandu să fie preşedintele unui PNŢCD unificat. Miluţ are un comportament aparte, este inconstant. Suntem deschişi unei soluţii amiabile. PNŢCD nu-şi mai poate permite să piardă vremea în confruntări intestine, trebuie să se întoarcă cu faţa la electorat şi să-şi asume proiectul politic”, a declarat preşedintele PNŢCD Radu Sârbu, la Timişoara.

“Evident că, în momentul de faţă, vrem să rezolvăm pe cale amiabilă”
“Eu zic că-i prematur să discutăm treaba asta. Dacă aş fi Miluţ, nu aş accepta asemenea rezolvare, pentru că Miluţ nu are încredere în mine şi sincer să fiu nici eu nu am încredere în acest domn, pentru că nu şi-a respectat angajamentele. Nu ştiu. Am mari rezerve că acest om îşi va respecta vreodată un cuvânt dat. Evident că, în momentul de faţă, vrem să rezolvăm pe cale amiabilă. Dacă ar avea conştiinţă şi aplicare către crezurile acestui partid, ar trebui să se retragă de la sine”, a spus Gheorghe Ciuhandu.

Comentarii

comentarii