Acasă Eveniment Gigacaloria şi concursul pentru şefia RATT revin în prim-plan

Gigacaloria şi concursul pentru şefia RATT revin în prim-plan

490
DISTRIBUIȚI

România se află în plină campanie electorală, deci nu surprinde faptul că subiectele abordate de oamenii din administraţie vizează zeci de mii de cetăţeni (potenţiali alegători). Astfel, în prim-plan revin două subiecte care au generat multe polemici la Timişoara: majorarea preţului gigacaloriei şi alegerea unui nou manager al Regiei Autonome de Transport Timişoara (RATT).
În luna iulie a acestui an, consilierii municipali ai Timişoarei hotărau, prin vot, majorarea preţului de facturare a gigacaloriei cu 15%. În paralel, cu 15 procente creşteau şi ajutoarele suplimentare pentru încălzire acordate pentru familiile cu venituri mici. Prefectul Mircea Băcală nu a fost de acord cu majorarea preţului, astfel că a atacat hotărârea de consiliu. Sub incidenţa atacului a intrat însă şi partea cu acordarea ajutoarelor, astfel că, până la soluţionarea procesului, reprezentanţii Primăriei Timişoara susţin că nu pot acorda ajutoarele. Prefectul, din contră, susţine că partea privind acordarea ajutoarelor nu a fost atacată şi, mai mult, îi somează pe cei de la primărie să înceapă plata respectivelor ajutoare, ameninţând chiar cu amendă de 10.000 de lei. Acuzaţi că fac doar declaraţii politice, reprezentanţii primăriei replică spunând că prefectul este mânat de ordine politice, iar despre acordarea ajutoarelor nu poate fi vorba atâta vreme cât hotărârea de consiliu este atacată. Până lucrurile se clarifică, de suferit au cele aproximativ 15.000 de familii care ar trebui să primească ajutorul suplimentar pentru încălzirea locuinţei.
În ceea ce priveşte şefia RATT, acelaşi prefect Mircea Băcală aşteaptă încă documentaţia privind ultimul concurs pentru postul de director general al regiei, concurs câştigat de Ioan Goia. Goia nu a semnat însă contractul pentru preluarea şefiei RATT, nemulţumit fiind de faptul că nu se putea garanta continuitatea plăţii subvenţiilor către regie. Multe voci susţin însă că totul ar fi un aranjament pentru ca tot Goia să revină la cârma RATT, însă după ce consiliul local aprobă un regulament clar după care să se desfăşoare concursul. Acum, prefectul solicită documentaţia, ameninţând primăria cu proces, iar reprezentanţii Primăriei Timişoara susţin că nu mai au ce documente să trimită, din moment ce concursul nu a avut finalitate, câştigătorul nefiind trimis pe post. Între timp, regia, cu o situaţie deloc fericită, este condusă, dintr-un con de umbră, de un interimar, considerat de mulţi a fi tot omul lui Goia.

Comentarii

comentarii