Acasă Economic Grup de lucru pentru combaterea traficului de ţigări

Grup de lucru pentru combaterea traficului de ţigări

621
DISTRIBUIȚI

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a fost mandatată de Ministrul Finanţelor şi de ce al Administraţiei şi Internelor să coordoneze Grupul de lucru pentru elaborarea Planului strategic naţional de combatere a traficului ilicit cu ţigarete în perioada 2010 – 2012, conform Ordinului comun nr.267/64/2010 ce a intrat in vigoare în data de 10 martie 2010.
Grupul de lucru va fi constituit din reprezentanţii ANAF – Autoritatea Naţională a Vămilor şi Garda Financiară – ai Inspectoratului General al Poliţiei Române, Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră şi ai Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor.
În baza principiului transparenţei decizionale, la şedinţele Grupului de lucru pot participa, în calitate de invitaţi, şi reprezentanţi ai mediului de afaceri şi ai organizaţiilor neguvernamentale interesate. În termen de 45 de zile de la intrarea în vigoare a ordinului, Grupul de lucru va elabora Planul strategic naţional de combatere a traficului ilicit de ţigarete în perioada 2010 – 2012.
Autoritatea Naţională a Vămilor şi Garda Financiară, instituţii subordonate ANAF, au confiscat în lunile ianuarie şi februarie 2010 peste 44 milioane de ţigarete. În anul 2009 cele două instituţii au confiscat 133 milioane ţigarete.

Comentarii

comentarii