Acasă Economic Grupul german Weidmüller, cu afaceri de peste 800 milioane euro, preia un...

Grupul german Weidmüller, cu afaceri de peste 800 milioane euro, preia un producător de module electronice din Timiș

695
DISTRIBUIȚI

Grupul german Weidmüller, cu afaceri anul trecut de 823 milioane de euro și 4.900 de salariați la nivel global, a preluat compania LC Electronic din Lugoj (județul Timiș), construită de Ioan Covaci și Vasile Covaci.

Prin această operațiune, Weidmüller își extinde prezența în România, grupul deținând deja o unitate de producție lângă Baia Mare, sub brandul Weidmüller Interface România. Fabrica din Baia Mare a avut în 2017, cu peste 800 de angajați, afaceri de 206,5 milioane de lei În România, grupul german, înființat în 1850, activa din 1997 prin intermediul reprezentanței de vânzări. Reprezentanța, cu sediul la Brașov, a fost transformată în SRL în octombrie anul trecut.

“Grupul Weidmüller, lider pe piața internațională în domeniul conectivității industriale și al automatizării, cu sediul în Detmold, Germania, a transformat recent reprezentanța din România într-o societate cu răspundere limitată numită Weidmueller SRL. Această schimbare a statutului societății consolidează prezența grupului Weidmüller în materie de vânzări la nivel internațional, cu precădere pe teritoriul de nord-est al Europei și în special în România și în țările vecine”, se arată pe pagina web a companiei.

Cu afaceri de 7,4 milioane de lei și peste 130 de salariați în 2017, LC Electronic a fost înființată în anul 1994 și are ca obiect de activitate fabricarea subansamblurilor electronice (module). Compania a pornit la drum cu 6 angajati, dezvoltându-se ulterior, după ce a cumpărat, la începutul anului 1999, un teren de circa 12.000 metri pătrați.

La finele acelui an a construit și o hală de 800 metri pătrați ca spațiu de producție. În 2004, numarul angajaților a crescut la 90 de persoane. În 2008 a construit încă o hală de producție, cu o suprafață de 1.440 metri pătrați, iar în 2011 a construit o nouă hală, de 1.000 metri pătrați. Unul dintre clienții importanți este firma ART GmbH din Hockenheim (Germania), cu care a început colaborarea în 2008.

Sursa: Profit.ro

Comentarii

comentarii