Acasă Actualitate Grupul mexican Bimbo a cumpărat o fabrică de pâine din Dumbrăvița

Grupul mexican Bimbo a cumpărat o fabrică de pâine din Dumbrăvița

DISTRIBUIȚI

Grupul mexican Bimbo, cea mai mare companie de panificație din lume, cu venituri anuale de peste 22 miliarde dolari, intrat pe piața locală în urmă cu un an, odată cu achiziția Vel Pitar, cel mai mare producător local de pâine, a cumpărat acum afacerea Trei Brutari (fosta Velrom), o companie cu peste 400 de angajați, în al cărei portofoliu este și cea mai vândută pâine la nivel național, brandul Boierească.

Preluarea include și alte trei entități deținute de familia lui Andrei Siminel – cel care a vândut Vel Pitar -, respectiv Click Top Management SA (una dintre cele mai noi fabrici de pâine din Craiova, care produce și distribuie brandurile Maritza și Kira, cu afaceri de peste 53 milioane lei și 133 angajați). Objectives SA (francizat din Brăila al Vel Pitar, care a lansat anul trecut procedura pentru ridicarea unei fabrici în Constanța, cu afaceri de peste 73 milioane lei și 215 angajați) și Strategic Ventures SRL (cu o fabrică modernă de panificație în Dumbrăvița, Timișoara, cu afaceri de peste 21 milioane lei și 63 angajați), conform datelor Profit.ro.

Românii sunt printre cei mai mari consumatori din pâine din Europa, cu peste 60 de kilograme anual/persoană, prețul fiind printre cele mai mici. În 2021, de exemplu, România înregistra cel mai mare consum individual de pâine din UE, dar și cel mai mic preț pe acest produs, fiind cu 47% mai ieftin față de media europeană. 38% dintre români consumă zilnic pâine albă.

Grupo Bimbo este cea mai mare companie din lume din domeniul panificației. Deține 227 facilități de producție și peste 1.600 de centre de vânzare plasate în 35 de tări de pe teritoriul a 4 continente: America, Europa, Asia și Africa. Grupo Bimbo fabrică peste 10.000 de produse și deține una dintre cele mai de mari rețele de distribuție din lume, cu peste 3,3 milioane de puncte de vânzare, peste 55,000 de rute de vânzare și peste 151.000 de angajați.

Comentarii

comentarii