Acasă Eveniment Haşiş şi sclavie sexuală, la Vama Cenad

Haşiş şi sclavie sexuală, la Vama Cenad

DISTRIBUIȚI

actiune Politia de FrontieraDoi bărbaţi din Jimbolia au fost reţinuţi, la sfârşitul săptămânii trecute, la vama Cenad. Poliţiştii de frontieră cred că aceştia sunt capii unei reţele de traficanţi de droguri şi de persoane. Gruparea era urmărită încă de anul trecut. Poliţiştii au găsit în maşina acestora două tinere şi un bărbat care urmau să fie transformaţi în scalvi în Germania şi Belgia. În maşina filată au mai fost descoperite şi 15 grame de haşiş. Traficanţii operau după o metodă extrem de simplă. Promiteau tinerelor o viaţă de vis în Occident şi fetele ajungeau să se prostitueze de nevoie, imediat ce ajungeau la destinaţie. Reţeaua de traficanţi nu avea preferinţe în ceea ce priveşte sexul celor traficaţi… Mai ales când în joc era vorba de mulţi bani.
Bărbaţii care doreau un loc de muncă bine plătit, în străinate, sfârşeau şi ei prin a fi exploataţi şi plătiţi cu un salariu de mizerie.
“Cei doi presupuşi traficanţi au fost reţinuţi pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de persoane şi trafic de droguri de risc, urmând a fi prezentaţi judecătorilor Tribunalului Timiş, cu propunere de arestare preventivă”, spune Ciprian Gaic, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Poliţiei de Frontieră Timiş.
La prinderea celor doi traficanţi din Banat, frontieriştii au lucrat cu agenţi SRI şi ofiţeri SIIPI Timiş. Cercetrările continuă, pentru că oamenii legii bănuiesc că reţeau de traficanţi de persoane este mult mai mare şi în urma acţiunilor acesteia, nenumărate persoane au avut de suferit în ţări din vestul Europei.

Comentarii

comentarii