Acasă Actualitate Impresarul lui Benone Sinulescu acuză familia artistului că nu l-a dus de...

Impresarul lui Benone Sinulescu acuză familia artistului că nu l-a dus de urgenţă la spital. Artistul a fost dus într-un centru de îngrijiri paliative de lângă Arad după ce a fost găsit inconştient în casă

1044
DISTRIBUIȚI

Artistul Benone Sinulescu se află în stare gravă, după ce, zilele trecute, a fost găsit inconştient, căzut în casă. Fostul său impresar a declarat că artistul se află într-o clinică de îngrijiri paleative din localitatea Vladimirescu, de lângă Arad.

Starea de sănătate a artistului Benone Sinulescu a început să se deterioreze în urmă cu un an, iar situația s-a agravat deoarece artistul nu a avut acces la medicul specialist din cauza pandemiei. Joi, artistul a fost găsit căzut în casă, inconştient.

“Cum s-a ajuns la această situație? Starea artistului a început să degenereze în urmă cu un an și anumite semne spuneau că este nevoie urgentă de un consult al unui specialist și o îngrijire de specialitate. Rămas izolat pe perioada pandemie, Nea Beni nu a avut acces la specialistul care poate ar fi ajutat mult la reuperarea sa medicală. Când în sfârșit, aflat într-o stare grava, a fost dus la unul dintre cei mai buni medici de specialitate din Timisoara, care a tras un semnal de alarma si a spus ca Benone Sinulescu trebuia operat urgent din cauza infundarii arterei carotide si care totodată a cerut schimbarea medicației pe care artistul o primea în acel moment”, a transmis Ionuț Pavel într-o scrisoare transmisă presei.

„Cu toate acestea, Benone Sinulescu nu a ajuns la spitalul de urgenţă, ci în clinica de îngrijiri paleative din apropierea Aradului, o clinică ce nu are condiţiile necesare unei evaluări medicale adecvate pentru starea lui medicală din acest moment (RMN sau Electroencefalogramă) şi unde se aşteaptă „momentul de final” al artistului. O sursă din cadrul clinicii a spus că moartea lui Benone Sinulescu poate interveni oricând în următoarele zile,” a declarat Ionuţ Pavel.

Impresarul acuză familia că nu l-a dus de urgenţă la spital, pentru investigaţii, ci l-a internat într-un centru de îngrijiri paliative. Abia azi, artistul în vârstă de 84 de ani, a fost dus la spital.

Ionuț Pavel, impresar Benone Sinulescu: ”Joi, după ce a mai căzut de câteva ori, prin curte, l-au găsit căzut în casă. După acest moment de cumpănă, Benone Sinulescu nu a ajuns la spital. Familia ar fi decis să-l ducă într-un centru de îngrijiri paliative de lângă Arad. Cel care i-a fost impresar în ultimii şapte ani marelui cântăreţ a cerut ajutor presei, de teamă să nu moară acolo. Acolo se duc bătrânii, să îmbătrânească frumos, cei în ultimul stadiu al unei boli, să moară. În mod normal, el trebuia să ajungă la un spital de urgenţă.

Potrivit unor surse, Benone Sinulescu ar suferi de Alzheimer, dar are şi alte probleme grave de sănătate. Starea i s-ar fi agravat în urmă cu un an, la început de pandemie. A stat izolat, fără să fie văzut de un specialist.

De câţiva ani, Benone Sinulescu s-a retras în localitatea Bârzava din Arad, în casa părintească a soţiei. Şi-a făcut chiar şi testamentul în care a scris că îi lasă toate bunurile acesteia.

Ionuț Pavel: ”Când, în sfârşit, a fost într-o stare mai gravă, a fost dus la unul dintre cei mai buni medici din Timişoara. A spus că trebuie operat pentru că el avea artera carotidă înfundată şi i-a schimbat medicaţia. În lipsa acestei intervenţii, Benone Sinulescu riscă oricând un accident vascular. Cu toate acestea, impresarul susţine că familia cântăreţului de muzică populară a ignorat problemele de care suferă. Deşi îi crescuse tensiunea mult, a avut valorile tensiunii 20 cu 10, persoanele din jurul lui n-au crezut că e ceva rău. Numai că s-au înşelat”.

Azi, Benone Sinulescu a fost preluat de o ambulanţă de la centrul de îngrijiri paliative şi dus la Spitalul de Urgenţă din Arad.

Lenuţa Timiş, director medical Spitalul de Urgenţă Arad: ”Pacientul este conştient, cooperant. Va fi investigat şi va rămâne în supraveghere medicală în unitatea noastră.”

Soţia lui Benone Sinulescu a cerut să nu fie făcute publice informaţii despre starea de sănătate a cântăreţului.

Sursa: observatornews.ro

Comentarii

comentarii