Acasă Economic În timp ce lanurile din Timiş sunt pârjolite de soare, la Tomnatic...

În timp ce lanurile din Timiş sunt pârjolite de soare, la Tomnatic porumbul este verde şi are 4 metri înălţime

DISTRIBUIȚI

Sute de fermierii din Timiş au participat pe câmp, lângă Tomnatic, la o întâlnire cu specialiştii Monsanto unde au avut ocazia să afle despre cele mai performante tehnologii de cultură – supersoluţii integrate în scopul maximizare producţiei la cultura de porumb.
A fost o discuție directă despre hibrizii de porumb, densitățile de semănat, cartografierea solului, agricultura de precizie și altele. Datorită noilor supertehnologii, specialiştii companiei americane au demonstrat că se poate obţine culturi foarte performante, cu ştiuleţi sănătoşi şi plante înalte de aproape 4 metri înălţime, asta în timp ce majoritatea lanurilor de porumb din Timiş sunt arse de soare, în această vară, datorită temperaturilor extreme. Unul dintre secrete este şi irigaţiile prin picurare, chiar la rădăcina plantei.
Rezultate spectaculoase s-au obţinut şi la rapiţă. Fiecare hectar de rapiță are circa 280 de km de rădăcini în sol. Acest sistem extensiv de rădăcini protejează solul de eroziune, crește aerarea și reduce sărăcirea în azot de-a lungul iernii.

Comentarii

comentarii